Árpád
-2 °C
4 °C

Órákon át zengett az éjjel a Vidi-stadion tűzjelzője

2018.09.27. 10:11 Módosítva: 2018-09-27 10:12:18

Szerda éjféltől csütörtök hajnali kettőig zengett Székesfehérvár a Sóstói stadion tűzjelzőjének téves riasztásától. A hírről az FMC.hu oldala számolt be a Szeretem Székesfehérvárt Facebook-csoportba érkező dühös üzenetek nyomán, csütörtök reggel pedig maga Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kért elnézést a város lakóitól Facebook-oldalán a kellemetlen közjátékért. 

Bár a Vidi FC stadionja nem készült el időben, most már legalább afelől mindenki biztos lehet, hogy a létesítmény akusztikája kitűnő, a hangosbemondó-rendszer pedig akár a szomszédos falvakba is megbízhatóan közvetíti majd a mérkőzések főbb eseményeit. Minderről egy műszaki hibának köszönhetően bizonyosodhatott meg a város, illetve a környező települések lakossága, amikor a csütörtökre virradó éjjelen pár perccel éjfél előtt működésbe lépett a rendszer, majd nagyjából két órán irányította a teljesen üres stadion vélt nézőit a megfelelő kijáratok felé a – szerencsére csak – vélt tűz elől.

Mindazok persze, akiket álmukból keltett a meglehetősen repetitív, ám annál hangosabb produkció – amit  Ráchegy, Öreghegy, Víziváros, Felsőváros és Maroshegy környékén is hallani lehetett –,valószínűleg nem fogták fel ennyire humorosan a dolgot. Reméljük azonban, hogy Cser-Palkovics úr üzenete őket is megbékítette, még akkor is ha "pihenésében, sőt álmában" zavarta meg őket a téves riasztás, illetve annak "igen lassú leállása".

Hogy milyen "pihenésre" gondolhatott a polgármester úr, amit éjféltől kettőig műveltek a polgárok, és nem alvás, az még mindig kisebb rejtély, minthogy miért kellett két egész óra annak megállapításához, hogy nincs tűz és végre kikapcsolják a rendszert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?