Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Londonig elmentek ezren, a bajnokira miért nem?

D KOS20181004019
2018.10.05. 09:30

Kilenc éve, amikor a magyar bajnok Debrecen a Bajnokok Ligája főtábláján járt, ugyanúgy 1-0-s vereséget szenvedett Liverpoolban, mint a Vidi csütörtök este egy másik angol csapat, a Chelsea ellen.

A hazaiak toronymagas esélyesei voltak a meccsnek: 1,1-szeres pénzt fizettek mindössze a győzelmükért, ezek után egy gólt rúgtak mindössze.

Juhász Roland nem véletlenül emelte ki, hogy szervezetten játszottak, akarattal, de annyi lehetőséget, amennyit kialakítottak, egy Chelsea-szintű csapat ellen nem lehet elszalasztani. Már az EL-ben is felértékelődnek azok a csapatok, amelyek az esélyeiket valóra váltják. A hazai bajnokság viszont az ilyen meccsekre nem igazán készíti fel őket.

„Sokszor jobb volt az arculatunk, mint a BATE ellen, de nem lőttünk gólt, így most is pont nélkül maradtunk. Nem jutott eszembe a meccs előtt, hogy 13 éve egyszer már pályára léptem itt, akkor az Anderlecht frissen igazolt védőjeként. Itt volt az első BL-meccsem. Akkor is 1-0 lett a vége sajnos.

Voltak periódusok, amikor beszorítottak, erre számítani lehetett. Mindkét félidő végét megoldottuk, akkor közel voltunk a gólhoz. Nincs más hátra, mint a folytatásban megmutatni, hogy képesek vagyunk gólt lőni is.

Tudunk még ennél is jobban játszani, nem szeretnénk mindig szimpatikus vesztes lenni” - magyarázta Juhász.

Mindegyik magyar megemlítette, megnehezítették a Chelsea dolgát, mert az jó jel, hogy Eden Hazard is pályára lépett, akit nyilván pihentetni szerettek volna. Arra is utaltak, amit elterveztek, többnyire bevált, és a szurkolóknak is köszönetet mondtak, akik a buzdításukkal olykor túllendítették a holtponton a Vidit.

Vasárnap az MTK-val játszanak, Marko Nikolics edző hasonló szurkolást vár. 

Nagy kérdés lesz, ha Londonig elmentek ezren, sőt 1400-an, a felcsúti bajnokin kint lesznek-e annyian. Legutóbb 400-an voltak, a játékosoknak úgy sokkal nehezebb magukból kihozni a maximumot.

A szerb edző kitért arra is, hogy a decemberi, budapesti visszavágóra már az összes jegyet eladták.

Az Európa Ligában legközelebb a PAOK otthonában lép pályára a magyar csapat, október 25-én.

A csoport állása 2 forduló után:

1. Chelsea – 6 pont (2-0-s gólkülönbség)

2. PAOK – 3 (4-2)

3. BATE – 3 (4-4)

4. Vidi – 0 (0-3)