Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alakul az új Xavi a Barcánál

2018.10.09. 08:29

Arthur nyáron érkezett a Barcelonába a Gremiótól, elég sok kérdőjel volt a leigazolása mögött, mert brazil csapatában olyan sokat nem mutatott, legalábbis nem volt feltűnő a játéka. Pár hete Messi viszont már dicsérte, Xavihoz hasonlította, a Barca utóbbi két meccsén pedig már tényleg nagyon jól játszott.

A Tottenhamet a Wembley-ben 4-2-re verték, vasárnap Valenciában 1-1-et játszottak, de nem rajta múlt. Pláne, hogy a 22 éves megközelítette Xavi egyik rekordját: 2012-ben Levantéban 148-szor passzolt a középpályáskirály, Arthur Valenciában 142-ig jutott, ami a legtöbb egy idegenbeli bajnokin Xavi óta. És 135 pontos is volt belőle, ami irtó erős,

95 százalékos mutató.

Arthur vállán nem kicsi a teher, a nyáron távozott Andrés Iniesta 8-as mezét kapta meg, bár mozgása inkább Xaviéra emlékeztet. Sőt, szinte teljesen ugyanolyan.

Nézzék meg a videókat, ahogy birtokolja a labdát, ami ragad a lábához, ugyanúgy nem fél megfordulni vele, és ugyanolyan gyorsan teszi mindezt. Alkatra, felépítésre is egyformák, Arthur is csak 171 centi.

Arthurnak a kulcspasszokban még javulnia kell, önbizalma egyelőre nincs a topon, de mindene megvan, hogy ne csak egy Xavi-csúcsot közelítsen meg.

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas