Alakul az új Xavi a Barcánál

2018.10.09. 08:29

Arthur nyáron érkezett a Barcelonába a Gremiótól, elég sok kérdőjel volt a leigazolása mögött, mert brazil csapatában olyan sokat nem mutatott, legalábbis nem volt feltűnő a játéka. Pár hete Messi viszont már dicsérte, Xavihoz hasonlította, a Barca utóbbi két meccsén pedig már tényleg nagyon jól játszott.

A Tottenhamet a Wembley-ben 4-2-re verték, vasárnap Valenciában 1-1-et játszottak, de nem rajta múlt. Pláne, hogy a 22 éves megközelítette Xavi egyik rekordját: 2012-ben Levantéban 148-szor passzolt a középpályáskirály, Arthur Valenciában 142-ig jutott, ami a legtöbb egy idegenbeli bajnokin Xavi óta. És 135 pontos is volt belőle, ami irtó erős,

95 százalékos mutató.

Arthur vállán nem kicsi a teher, a nyáron távozott Andrés Iniesta 8-as mezét kapta meg, bár mozgása inkább Xaviéra emlékeztet. Sőt, szinte teljesen ugyanolyan.

Nézzék meg a videókat, ahogy birtokolja a labdát, ami ragad a lábához, ugyanúgy nem fél megfordulni vele, és ugyanolyan gyorsan teszi mindezt. Alkatra, felépítésre is egyformák, Arthur is csak 171 centi.

Arthurnak a kulcspasszokban még javulnia kell, önbizalma egyelőre nincs a topon, de mindene megvan, hogy ne csak egy Xavi-csúcsot közelítsen meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Támogatások