Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

NER-közeli cégek építik a Honvéd stadionját is

B  ZA20180806011
2018.10.11. 11:38

Sikeres volt a Budapest Honvéd labdarúgócsapat stadionjának építésére kiírt közbeszerzési eljárás, így hamarosan elkezdődhet a kivitelezés, közölte a klub honlapján, ahol azt is megjelölték, hogy a a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. építheti fel a létesítményt.

Mindkét cég erősen NER-közelinek mondható, a Pharos 95 a másodosztályú ZTE-tulaj Végh Gábor cége, a stadionépítések körül elég gyakran előbukkan a cég neve, aminek egyébként felcsúti telephelye is van. A West Hungária Bau Kft. tulajdonosai között pedig ott van az a Paár Attila, aki megvette az Eliost Orbán Viktor vejétől, Tiborcz Istvántól, de a cég a napokban is a hírekbe került, hiszen tőlük került a Tiborczhoz köthető BDPST Zrt. az Andrássy útra tervezett butikhotel épülete.

Maga a stadion 8000 néző befogadására alkalmas lesz, a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítést kapja majd.

„A fedett lelátóval rendelkező létesítményben, valamint a háromemeletes főépületben szociális, illetve szolgáltató egységek is helyet kapnak. A stadionépítésre érkezett ajánlati ár 11,7 milliárd forint” – írják a honlapon.

A Bozsik Stadion bontása és az új létesítmény felépítése előtt rövidesen átadják a Honvéd új utánpótláscentrumát, a csapat a köztes időszakban itt edz majd, míg a hazai mérkőzéseiket az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik majd 2020-ig.

(Borítókép:  A lebontásra váró stadion Bozsik József Stadionban ami 2018 augusztusában - fotó:  Balaton József / MTI)