Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mbappé öt perc alatt megmentette a világbajnokot a szégyentől

2018.10.11. 23:13 Módosítva: 2018-10-11 23:13:46

Izland 2-0-ra vezetett a világbajnok franciák ellen, de az utolsó percekben egyenlíteni tudtak Mbappéék a barátságos mérkőzésen.

Az idén életük első vb-jén szereplő izlandiak elég keményen játszottak. Az első góljuk előtt is fontos momentum volt, hogy Finnbogasson feldöntötte Kimpembét az oldalvonalnál, majd befelé húzódva remek passzt adott az érkező Bjarnasonnak. A középpályás kilőtte a bal alsó sarkot a 30. percben.

Izladn a második félidőben pontrúgásból volt eredményes, Árnasson fejelte kapuba Sigurdsson szögletét. Igaz, már Lloris kapus is azt hitte, hogy fölé megy, de a felső lécről végül bepattant a labda az 58. percben.

Az izlandiaknak már csak pár percet kellett volna kibírniuk, hogy megszerezzék a győzelmet, de összeomlottak a végén. A 86. percben Ndombelé harciasságának köszönhetően Mbappéhoz került a labda, aki cselek után éles szögből kapura lőtt. A kapus belekapott, de végül a védő Eyjólfssonról bepattant, ezzel lett 1-2.

A 90. percben Mbappé már kapuba is talált, de megint a védőknek köszönhetően. A kapu előtt a labdáért küzdö Sigthorsson kézzel ért a labdába, rögtön be is fújták érte a büntetőt. Mbappé pedig be is lőtte.