Judit
2 °C
7 °C

A brexit a Premier League-nek is odacsap

2018.11.13. 14:48

Angol lapok, elsősorban a The Times arról ír, hogy a brexit bevezetésével az angol futballszövetség (FA) azt tervezi, hogy az eddigi 17-ről 12-re fogja csökkenteni az idegenlégiósok számát az angol futballkluboknál. A javaslatot a szövetség ezen a héten nyújtja be a Premier League-nek, azaz az angol első osztálynak.

A várható új szabályozás jelenleg 13 PL-egyesületet érintene a húszból, ezekben a csapatokban a 25 fős keretben 12-nél több külföldi szerepel. Az FA egyelőre nem kommentálta a Reuters értesüléseit.

A külföldiek létszámcsökkentésével a szövetség a hazai utánpótlás-nevelést akarja elősegíteni. Ha nem sikerül a kluboknak, illetve a Premier League-nek megállapodnia a szövetséggel, akkor elméletileg minden európai uniós államból származó játékosnak ugyanazokat a feltételeket kell teljesítenie a munkavállaláshoz, mint a nem EU-s futballistáknak. Ők most is csak úgy kaphatnak munkavállalási engedélyt, ha válogatottjukban adott számú meccsen szerepeltek, vagy soron kívül, különleges eljárással.

Várhatóan nem lesz gyors a megegyezés, mivel a PL-klubok szinte biztosan ragaszkodni fognak légiósaikhoz. Ráadásul a briteknek ezen kívül is számos megoldatlan kérdésük van az Európai Unióval szemben a brexit miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?