Judit
2 °C
7 °C

Doppinggyanúba keveredett Sergio Ramos, de csak mert az orvosa túl boldog volt

2018.11.23. 22:25

Sergio Ramos tiltott szereket használhatott a 2017-es Bajnokok Ligája-döntő előtt, írta meg a Spiegel a Football Leaks kiszivárogtatott adatai alapján. Ramos és a Real Madrid mindent tagad, a csapat orvosát tették felelőssé, az ugyanis annyira örült a Juventus elleni 4-1-es sikernek, hogy véletlenül rossz szert írt az orvosi papírra. 

A spanyol csapat kapitánya a BL-döntő után adott mintát az ellenőröknek, a vizsgálatok pedig kimutatták, hogy dexametazon van a szervezetében. Ez egy tiltólistás szer, ami növeli a koncentrációt, ugyanakkor lehet legálisan alkalmazni, ha az orvos előre szól róla. A Ramos által az UEFA-nak eljuttatott dokumentumokban azonban

nem szerepelt a szer neve.

Az anyagok szerint a védőnek 1,2 mililiter betametazont kellett volna kapnia a meccs előtt. Ez szintén tiltott készítmény és szintén csak úgy lehet alkalmazni, ha előtte szólnak róla. Magyarán úgy tűnt, hogy Ramos doppingolt, hisz nem az a szer volt a szervezetében, aminek lennie kellett volna.

Ekkor viszont megjelent a csapat egy meg nem nevezett orvosa, aki elismerte: annyira euforikus állapotban volt a megnyert BL-döntő után, hogy véletlenül rossz szer nevét írta a dokumentumba. 

Az UEFA elfogadta a magyarázatot, adminisztratív hibának könyvelte el, majd figyelmeztette Ramost és a csapatot, hogy ilyet azért többet ne csináljanak. 

(BBC)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?