Előd
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Háromezer forint egy Serie B-s klubért

2018.12.01. 14:09

Maurizio Zamperini, a Palermo elnök bejelentette, hogy egy jelképes összegéért, egészen pontosan 10 euróért eladta a másodosztályú futballbajnokságban, a Serie A-ban szereplő csapata 100 százalékos tulajdonrészét egy londoni székhelyű cégnek.

Zamperini 2002 óta áll a Palermo élén, bár tavaly lemondott az elnöki posztjáról, a irányításban továbbra is részt vett. Regnálása alatt 45 edzőt fogyasztott el a szicíliai klub.

„Az volt a cél, hogy olyan embert találjak, aki folytatja a munkámat, de nagyon pénzügyi forrásokkal rendelkezik, mint én, aki komoly beruházásokra képest. A londoni cég, amely átveszi az irányítást, stadion és edzőpályák építkezésébe is kezd majd."

Amikor Zamperini állt a klub élére 30 éve nem szerepelt az élvonalban. Bár egymás után rúgta ki az edzőket, sikereket is értek el, ötször jutottak el az UEFA-kupába, majd az Európa Ligába. Korábban olyan játékosok szerepeltek a csapatban, mint Edinson Cavani, Paulo Dybala, vagy Javier Pastore. A klub alkalmazásában áll, de jelenleg Cipruson van kölcsönben a volt debreceni, Balogh Norbert. A Palermo jelenleg vezeti a Serie B-t, három pont előnnyel a Pescara előtt.