A Juventus 15 éve legrosszabb félideje után, szupercserékkel és Ronaldóval fordított

2019.01.27. 23:03

A Juventus olyat tett – pontosabb nem tett – az olasz bajnokság vasárnap esti mérkőzésén, amire legalább 15 éve nem volt példa: egy félidő után nulla kapuralövés állt a tornióiak neve mellett a statisztikában.

Azért legalább 15 éve, mert az Opta csak 2004-2005-ös szezon óta vezet erről statisztikát az olasz bajnokságban.

Aztán a második félidőben a vezetést is megszerezte a szinte végig jobban játszó Lazio, ám a meccslabdát jelentő ziccer nem sokkal később kimaradt, Allegri pedig két varázslatosan elsülő cserével megfordította a meccset.

A Juventus vasárnap este a Lazio vendégeként lépett pályára a Seria A-ban. Előzetesen az idén még veretlen, két döntetlen mellett az összes bajnokiját megnyerő címvédő tűnt a mérkőzés toronymagas esélyesének, még idegenben is.

Az első félidőben felismerhetetlenül játszó Juventus vergődését, és a helyzetek sorozatát kialakító hazai csapat játékát látva viszont már azt sem értette senki, hogy miként lehet még 0-0 az állás.

Aki azt gondolta, a szünetet követően gyökeresen megváltozik a játék képe, az nagyot tévedett, bár a Juventus valamivel veszélyesebb lett támadásban – rontani mondjuk nem is nagyon tudott volna ezen a téren –, ám ezzel párhuzamosan a védelme egyre nagyobb lehetőségeket kínált a Laziónak. Végül így is egy öngól kellett a hazaiknak, hogy megszerezzék a vezetést, Emre Canról egy szögletet követően került saját kapujába a labda.

Ez már a cseréivel legendásan türelmesen bánó Allegrinek is sok volt, és azonnal behozta Matuidi helyett Bernardeschit, majd 10 percre rá Douglas Costa helyett az eredetileg jobbhátvéd Cancelót jobbszélsőnek.

A folytatást mindenki sejtheti. A 74. percben Bernardeschi meghúzta a balszélen, majd visszatette a labdát Dyabalának, az argentin lövését a Lazio kapusa csak kiütni tudta, épp az érkező Cancelo elé, aki kiegyenlített.

Már a döntetlen is felért volna egy tőrdöféssel a Lazio játékosai és szurkolói számára, de a java még hátra volt. A 88. percben Cancelót rántották le a tizenhatoson belül, elég látványosan és még annál is butábban. A büntetőt az előző fordulóban tizenegyest hibázó Ronaldo magabiztosan bombázta a léc alá.

Így a Juventus végül megnyerte a mérkőzést, és a Milan ellen botló Napoli előtt 11 pontosra növelve előnyét, ráadásul nagy meglepetésre vasárnap délutén az harmadik helyezett Inter kikapott a Torinótól, így nagyon úgy tűnik, hogy a címvédő lényegében már január vége előtt el is döntötte az olasz bajnokság sorsát.

Említést érdemel még a forduló eseményei közül, hogy a Roma 3-0-ról játszott végül döntetlent az Atalantával, avagy ez nem a római csapatok fordulója volt.

Serie A, 21. forduló:

  • Lazio-Juventus 1-2 (0-0)
  • Torino-Internazionale 1-0 (1-0)
  • Atalanta-AS Roma 3-3 (1-3)
  • Bologna-Frosinone 0-4 (0-2)
  • Parma-SPAL 2-3 (1-0)
  • Chievo-Fiorentina 3-4 (1-2)

szombaton játszották:

  • AC Milan-Napoli 0-0
  • Sampdoria-Udinese 4-0 (1-0)
  • Sassuolo-Cagliari 3-0 (2-0)

hétfőn játsszák:

  • Empoli-Genoa 20.30