A Napoli sem tudott mit kezdeni a Juventus mágiájával

2019.03.03. 22:42 Módosítva: 2019.03.03. 22:51

Igazi rangadóval zárult a Serie A 26. fordulója: az éllovas Juventus a tabella második helyén álló Napolihoz látogatott, a hazaiak így a saját közönségük előtt kísérelhették meg elvenni a vendégcsapat idei veretlenségét. A meccs képe alapján ennek simán össze is kellett volna jönnie, de valahogy mégis a Juve győzött 2-1–re, a meccs pedig valószínűleg hetekig beszédtéma marad a Napoli kapusának különös kiállítása miatt.

Az első huszonöt percben nagyjából csak tapogatóztak a csapatok, a remekül játszó Zielinskinek volt pár helyzete, de nem úgy tűnt, hogy különösebben mozgalmas lesz majd a meccs. Ekkor jött a sokk: a Napoli kapusát, Alex Meretet piros lappal kiállította a bíró, miután egy borzalmas hátrapasszolt labda után becsúszott az arra lecsapó Ronaldónak.

A videó alapján az kijelenthető, hogy nem volt kontakt a két játékos lába között, így elsőre érthetetlennek tűnik a kapus azonnali kiállítása, de

  • ha Ronaldo nem ugrik fel, Meret biztosan eltalálta volna a lábát,
  • ráadásul ránézésre a portugál egyértelmű gólhelyzetben volt, ebben az esetben pedig le lehet küldeni a rátörő játékost, ha a játékvezető felelőtlennek ítéli meg a becsúszást.

A döntést aztán a videobíró is megerősítette, így Meretnek el kellett hagynia a pályát, a helyére érkező Ospina pedig rögtön kapott is egy gólt az eset miatt megítélt szabadrúgásból, Pjanic bombázott a kapuba az álldogáló sorfal fölött.

Egy perc múlva aztán majdnem ki is egyenlített az emberhátrányba került Napoli, Zielinski indult meg, de a lövése a kapufán csattant. Ezt követően is ő volt a legveszélyesebb a vendégek kapujára, de végül megint a Juventus talált be. Pjanic lövését még bravúrral ki tudta védeni Ospina, a szöglet utáni beadást viszont Emre Can magabiztosan fejelte be közelről a kapuba.

Az első félidő után úgy tűnt, hogy le is ment a meccs érdemi része, de a második játékrész is tartogatott meglepetéseket: két perc kellett hozzá, hogy Pjanic egy teljesen értelmetlen kezezés miatt begyűjtse második sárgáját is, így a vendégek is emberhátrányba kerültek. Ezután aztán meg is lett a szépítés, Callejón a 61. percben Insigne gyönyörű beadását lőtte a kapuba.

A Napolit eléggé feltüzelte a gól, teljesen beszorították a Juventust a saját térfelére, és sorra dolgozták ki a helyzeteket, de gól egyikből sem lett. A 82. percben aztán jött az újabb fordulat, Alex Sandro kezezését reklamálták a nápolyi játékosok, a játékvezető pedig a videózás után igazat is adott nekik, és tizenegyest ítélt a hazai csapat javára.

A büntetőhöz Insigne állt oda, aki elemi erővel lőtte meg a labdát, de a kapufa másodjára is megmentette a vendégeket, így nem jött össze az egyenlítés.

Az utolsó percekben aztán elszabadultak az indulatok, rövid időn belül négy sárgát osztott ki a bíró, de ezen kívül más már nem történt a hosszabbításban, így a Juventus csodával határos módon behúzta a három pontot, emellett pedig megszerezte sorozatban huszonhatodik idegenbeli győzelmét, ami új klubrekordot jelent.

A többi vasárnapi meccs közül elsősorban az Atalanta-Fiorentinát érdemes kiemelni, ahol a Fiorentina már a harmadik percben vezetést szerzett, végül azonban 3-1–re verték őket. A Bolognánál most lépett először pályára Nagy Ádám azóta, hogy kinevezték Sinisa Mihajlovicot vezetőedzőnek, de csapata így is 2-1–re kikapott az Udinese otthonában.

tabella  • Hírek
  • Megtakarítás