A Juventus Ronaldo nélkül csak ikszelt a kiscsapattal

2019.10.26. 17:11

A Cristiano Ronaldo nélkül kiálló Juventus meglepetésre csak 1-1-et játszott az olasz bajnokság 17. helyén álló Leccével a Serie 9. fordulójában. 

A Juventus edzője, Maurizio Sarri pénteken bejelentette, hogy csapata sztárjának, Ronaldónak pihenőt adott a hétközi Bajnokok Ligája-meccs után. Az edző elmondta, már korábban megbeszélték, hogy majd valamikor kihagy meccset Ronaldót. A portugál még a cserepadon sem kapott helyet, de a Juventus azért nem tartalékcsapattal állt ki.

Az első félidő gól nélkül zárult, a második elején viszont mindjárt volt egy vitatott eset. Az egyik Lecce-védő pont a 16-os határán csúszott rá a lövő lábára. Videózás után végül 11-est rúghatott a Juventus. Dybala állt oda, nem is hibázta el a büntetőt. 

Az 56. percben viszont már a Lecce lőhetett 11-est, mert a 16-oson belül Matthijs de Ligt ért kézzel a labdához. A büntetőt Mancosu lőtte be.

A Juventus megőrizte a veretlenségét a szezonban, de az első helyet elveszítheti, a később játszó Internazionale egy győzelemmel egypontos előnnyel az élre ugorhat.