Mi ez a sorfalhiszti a Clasico előtt, ha korábban természetes volt?

2018.05.01. 10:17

A Bayern München elleni kedd esti Bajnokok Ligája-elődöntő előtt is téma volt a vasárnap esti Clasico, Sergio Ramostól a sajtótájékoztatón rákérdeztek a díszsorfalra. Ő pedig megerősítette, nem lesz sorfal.

A Barcelona ugyanis a hétvégén már bajnok lett, történetének 25. aranyát szerezte, az elmúlt 10 évben ez a hetedik elsősége.

A spanyol hagyomány azt diktálná, hogy a bajnok előtt felsorakozzon és kezet fogjon a leendő ellenfél, ami most épp a Real Madrid.

Zinedine Zidane edző azonban már hetekkel korábban jelezte, nem lesz sorfal, mert a decemberi Clasicónál - kaptak egy sima hármast Madridban -, mielőtt a Real megnyerte a klub-vb-t, a Barcelona nem sorakozott fel. (Igaz erről nincs semmilyen hagyomány.)

2008-ban volt olyan Clasico Madridban, azt is májusban rendezték, amikor a Barcelona Messivel, Puyollal, Henry-val felsorakozott, eszükbe sem jutott, hogy ne tiszteljék meg a bajnokot. 2006-ban ugyan BL-győztesek voltak a katalánok, az az évük pocsékra sikeredett.

2008-ban hamarosan jött az Európa-bajnokság, nemsokára egymásért kellett küzdeniük a spanyol válogatottban, és Spanyolország válogatott szinten hosszú idő után akkor nyert először valamit, noha rendre esélyesként indult.

Íme a képsorok az akkori tisztelgésről.

A Barcelona sorfala Xavival, Puyollal, Messivel

A meccset akkor a Real simán nyerte, 4-1 lett a vége. Guardiola utána vette át az irányítást. 

Visszalapoztunk a történelemben, és azt láthattuk, hogy 1991-ben is úgy jött ki, június elejére, hogy a Barcelona már bajnok volt, fel sem merült az akkori Real-játékosokban, edzőben, hogy ne adják meg a tiszteletet.

1988-ban pedig a Real lett bajnok, és az akkor a hatodik helyre befutó Barcelona sztárjai természetesen felsorakoztak előttük.  • Tippek
  • Bankszámla