Mi ez a sorfalhiszti a Clasico előtt, ha korábban természetes volt?

2018.05.01. 10:17

A Bayern München elleni kedd esti Bajnokok Ligája-elődöntő előtt is téma volt a vasárnap esti Clasico, Sergio Ramostól a sajtótájékoztatón rákérdeztek a díszsorfalra. Ő pedig megerősítette, nem lesz sorfal.

A Barcelona ugyanis a hétvégén már bajnok lett, történetének 25. aranyát szerezte, az elmúlt 10 évben ez a hetedik elsősége.

A spanyol hagyomány azt diktálná, hogy a bajnok előtt felsorakozzon és kezet fogjon a leendő ellenfél, ami most épp a Real Madrid.

Zinedine Zidane edző azonban már hetekkel korábban jelezte, nem lesz sorfal, mert a decemberi Clasicónál - kaptak egy sima hármast Madridban -, mielőtt a Real megnyerte a klub-vb-t, a Barcelona nem sorakozott fel. (Igaz erről nincs semmilyen hagyomány.)

2008-ban volt olyan Clasico Madridban, azt is májusban rendezték, amikor a Barcelona Messivel, Puyollal, Henry-val felsorakozott, eszükbe sem jutott, hogy ne tiszteljék meg a bajnokot. 2006-ban ugyan BL-győztesek voltak a katalánok, az az évük pocsékra sikeredett.

2008-ban hamarosan jött az Európa-bajnokság, nemsokára egymásért kellett küzdeniük a spanyol válogatottban, és Spanyolország válogatott szinten hosszú idő után akkor nyert először valamit, noha rendre esélyesként indult.

Íme a képsorok az akkori tisztelgésről.

A meccset akkor a Real simán nyerte, 4-1 lett a vége. Guardiola utána vette át az irányítást. 

Visszalapoztunk a történelemben, és azt láthattuk, hogy 1991-ben is úgy jött ki, június elejére, hogy a Barcelona már bajnok volt, fel sem merült az akkori Real-játékosokban, edzőben, hogy ne adják meg a tiszteletet.

1988-ban pedig a Real lett bajnok, és az akkor a hatodik helyre befutó Barcelona sztárjai természetesen felsorakoztak előttük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?