Úgy élveztem az edzéseidet, mint egy kiskölyök

2018.05.31. 18:59

A Real Madriddal szombaton sorrendben harmadszor is BL-győztes Zinedine Zidane csütörtök kora délután jelentette be távozását. Az MTI válogatotta össze, hogyan búcsúztak tőle tanítványai. 

"Mister, ahogy játékosként, most edzőként is a csúcson távozol" - írta közösségi oldalán a csapatkapitány Sergio Ramos. (Ramos memóriáját ezekben a pillanatokban ne elemezzük, mert Materazzi lefejelését nem neveznénk magaslatnak.) 

Ramos még játszott együtt Zidane-nal 2006-ban. A spanyol védő megköszönte a két és fél éves közös munkát, a lelkesedést és a barátságot a francia szakembernek.

"Távozol, de az örökséged velünk marad. Ez volt az egyik legsikeresebb időszaka a szeretett Real Madridunknak."

"Büszke vagyok rá, hogy a játékosod lehettem" - ezek már Cristiano Ronaldo szavai. A portugál Zidane-nal közös fotót is közzétett. - "Mindent nagyon köszönök, mester!"

"Köszönöm uram, öröm volt" - fogalmazott Toni Kroos, szintén közös képpel köszönt el a német középpályás.

Marcelo nagyon sokat tanult a trénertől.

Minden edzést úgy élveztem, mint egy kölyök. Különleges vagy számomra"

- írta a brazil balhátvéd.

"Történelmet írtál velünk a munkáddal, elkötelezettségeddel, szenvedélyeddel és legfőképp az alázatoddal" - tette hozzá.

Zidane szerződése 2020-ig szólt. Két és fél év alatt kilenc trófeát hódított el: a három BL-cím mellett kétszer-kétszer az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot, egyszer-egyszer pedig a spanyol bajnokságot és Szuperkupát nyerte meg.

Rajta kívül Bob Paisley és Carlo Ancelotti nyert edzőként háromszor a legrangosabb európai kupasorozatban, de egyikük sem sorozatban.

Ezt a csúcsot nem lesz könnyű megdönteni a következő évtizedekben.

Az utód az első hírek szerint a BL-győztes Guti lesz, de az angol Tottenhamet vezénylő argentin Pochettino sem esélytelen. Arsene Wenger is szabad, de az kifejezetten meglepetés lenne, ha ő jönne.