Bale miatt hagyta ott a Realt Zidane?

2018.10.10. 13:26

Zinedine Zidane néhány nappal sorozatban harmadik BL-győzelme után váratlanul lemondott a Real Madrid vezetőedzői posztjáról. Az okokat négy hónapja kutatják, a francia szakember ügynöke a múlt héten azt nyilatkozta, Zidane egyszerűen kimerült, pihenőre van szüksége.

A spanyol El País vitatja ezt, legutóbbi cikkükben

Gareth Bale-t jelölik meg mint Zidane távozásának okát.

A sztori szerint Zidane meggyőzte Florentino Pérez elnököt, hogy adják el Bale-t: állandóan sérült, a taktikát is nehezen tartja be, a teljesítménye erősen hullámzó. Pérez nagyon kedvelte Bale-t, de belement, megállapodtak az edzővel, hogy 100 millió euróért értékesítik a walesit, ebből megerősítik a keretet. (Pérez állítólag Neymart, Zidane Salahot vagy Hazard-t akarta.)

Aztán jött a Bajnokok Ligája-döntő, amin Zidane 1-1-nél küldte be Bale-t, aki beollózta a BL-döntők történetének legnagyobb gólját, lőtt egy szerencsés gólt távolról, és eldöntötte a meccset. A Madrid megnyerte zsinórban harmadik BL-címét.

Pérez pedig megváltoztatta álláspontját, és elhatározta: a maradni akaró Bale-t megtartja, míg a távozását fontolgató Cristiano Ronaldót elengedi.

Mindezt Zidane-nal is közölte, kész helyzet elé állította az edzőt, nem volt hajlandó kompromisszumra a kérdésben. Zidane nem értett egyet, és nem tudta elfogadni, hogy az elnök felrúgta a döntő előtt kötött egyezségüket Bale-ről, így lemondott.

Hogy így történt-e, ki tudja. Az viszont biztos, hogy napokkal Zidane távozása után a spanyol sajtó arról írt, Bale el sem köszönt a franciától.