Real új edzője: Az öltöző tele van most fájdalommal

2018.10.30. 19:33

Santiago Solari, a Real Madrid labdarúgócsapatának ideiglenesen kinevezett vezetőedzője nem hasonlítja össze magát Zinédine Zidane-nal, a csapattól nyáron távozó edzővel, írja az MTI.

Ahogy Zidane, úgy Solari is a madridi tartalékcsapattól érkezik. A 42 éves tréner kedden megtartotta első edzését, ezután tartott sajtótájékoztatót. Elmondta: a maga részéről békén hagyná Zidane-t, akit a Real Madrid egyik legnagyobb alakjának tart.

„Jobb, ha egyedül hagyjuk őt a saját nagyságában, és nem hasonlítunk hozzá senkit" – vetette el Solari a párhuzamokra való utalást.

Az első edzés előtt Solari elmondta, hogy véget vet a csapat rossz sorozatának. A Real Madrid legutóbbi hét tétmérkőzésén egyszer nyert, míg egy döntetlen mellett ötször szenvedett vereséget. Utóbbiak között volt a CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés, valamint a bajnokságban a Levante elleni hazai kudarc, illetve két idegenbeli rangadó, a Sevilla, majd a Barcelona vendégeként.

„Természetes, hogy az öltöző ilyenkor tele van fájdalommal, de a játékosok már nagyon várják, hogy megforduljon a helyzet. Ez egy bajnokokból álló társaság olyan harcosokkal, akik sok mindent nyertek már a Real Madriddal. A feladat nem a legkönnyebb, de láttam a futballistákon, hogy nagyon szívesen változtatnának a mostani állapoton" – mondta Solari, aki a hétfőn elküldött elődjét, Julen Lopeteguit, nem akarta értékelni, ahogy a madridi csapattal elért eredményeit sem.

Az argentin szakember kiemelte: bízik a csapatban, amely szerdán a spanyol Király Kupában a legjobb 32 között a harmadosztályú Melilla gárdájához látogat.

 „Ki kell mennünk a pályára, és játszanunk egy mérkőzést, amely a jelenlegi helyzetben ugyanolyan fontos számunkra, mint bármilyen más meccs" – nyilatkozta Solari.