Kirúgták a Real-edzőt, mert kritizálta a csapatot

2019.03.01. 18:55

A Real Madrid felmondott egyik ificsapata edzőjének, Alvaro Benitónak, aki korábban hét éven át futballozott a klubban. Benitót azután rúgták ki, hogy a szerdai, 3-0-ra elbukott El Clásico másnapján súlyos kritikákat mondott a csapat két középpályásáról, Casemiróról és Toni Kroosról.

A 19 évesek B-csapatának szakvezetője szerint a legnagyobb probléma olyan játékosokkal vannak, akik mélyen a tudásuk szintje alatt játszanak: „Megmondom, Casemiróra gondolok elsősorban. Én egy pillanatra sem engedném fel a pályára.”

Kroosszal kapcsolatban egy hasonlattal megemlítette, hogy támadásban még képes arra, hogy karmester legyen, amikor viszont védekezni kell már semmi sem ér.

alvro
Fotó: @AlvaroBenitoV / Twitter

„Amikor előre fúj a szél, fantasztikusan tudja navigálni a hajónkat, amikor viszont megfordul a szél, akkor már tőle akár el is süllyedhetünk.”

A spanyol médiának adott nyilatkozata után behívták a csapatnál, és megkapta a felmondását. Benito nem esett kétségbe, azt mondta, tiszta a lelkiismerete, és meggyőződéséből tette, amit tett.

„Tiszta lelkiismerettel hagyom el a klubot. Minden nap a legtöbbet adtam ki magamból és minden napját élveztem, amit itt tölthettem. Tiszteletben tartom a klub döntését, mindig megvédtem magam, és mindig szabadon, és előre mutató szándékkal beszéltem a szeretett klubomról. Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, és azért, mert visszatérhettem a klubhoz.”

Benito játékosként 1995 és 2002 között 42 meccsen szerepelt a Real Madridban, de egy autóbalesetben elszenvedett súlyos térdsérülés véget vetett a karrierjének. A spanyol lapok úgy tudják, hogy Raúl lehet az utóda, aki 1994 és 2020 között 550 meccsen 228 gólt rúgott a madridiaknál. Négy éve, a New York Cosmostól vonult vissza.