Nadal–Federer álommeccsel dupláznák meg a tenisznézőcsúcsot

2019.09.12. 15:21

Nézőcsúcsot döntene a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez, ám nem a futballban, hanem egy másik sportban: a Real-szurkoló Rafael Nadal, illetve talán legnagyobb riválisa, Roger Federer szereplésével rendezne mérkőzést a 81 044 férőhelyes Santiago Bernabéu stadionban, írja a spanyol ABC portál nyomán a Marca.

Egyelőre nem tudni, mikor jöhet létre a meccs, de az szinte biztos, hogy megdől majd rajta a teniszes nézőcsúcs, amit jelenleg Serena Williams és Kim Clijsters 2010-es brüsszeli összecsapása tart 35 681 fős nézőszámmal. Nadal és Federer jövőre egyébként garantáltan nézőcsúcsot dönt majd, amikor február 7-én a fokvárosi futballstadionban, akár 55 ezer néző előtt játszik majd.A Bernabéuban rendezendő mérkőzés ezt követheti majd. Még ha nem is lenne telt ház Madridban, akkor is duplájára növelhetnék a mostani, 35 ezres rekordot.

Nem ez az első alkalom, amikor hasonló teniszes ötlettel áll elő a Real-elnök Florentino Pérez, 2012-ben már lekötött egy mérkőzést, amin Nadal Novak Djokovićcsal találkozott volna, ám az végül elmaradt a spanyol térdsérülése miatt.

Nadal és Federer 2007-ben egyébként játszott már rendhagyó gálameccset, amikor mindketten kedvelt borításukon játszhattak, Nadal térfelét salak, Federerét fű borította. A Battle of Surfaces (Borítások csatája) mérkőzést Nadal nyerte 3 szettben, az utolsó játszma rövidítésben dőlt el (7:5, 4:6, 7:6 (12-10)). Azt nem tudni, hogy a Real milyen borításon rendezné a mérkőzést, de lehet, hogy salakspecialista Nadalnak kedveznének, ha már a spanyol pártoló tag és lelkes szurkoló a klubnál.