0-0-s derbivel maradt az élen a Real Madrid

2019.09.28. 22:59

Fontos 0-0-t játszott az Atlético Madridnál a Real Madrid – a Paris Saint-Germain elleni súlyos BL-vereség után sokat kritizált Real két bajnoki győzelem után sorban harmadik mérkőzését hozta le kapott gól nélkül, vagyis a jelek szerint még úgyis kezd összeállni Zinadine Zidane védelme, hogy ismét volt sérülés miatti hiányzó, ezúttal a védelem bal szélén Marcelo.

Az Atlético Madrid sem az ő, sem Luka Modrić hiányából nem tudott előnyt kovácsolni, a Real stabilan zárt, és bár óvatosan, de egyáltalán nem a 0-0-s döntetlenre játszottak. Igaz ez az Atléticóra is, mindkét oldalon több nagy helyzet is volt, ami akár eldönthette volna a mérkőzést.

Mindkét csapat fejesből járt legközelebb a gólszerzéshez. Az Atléticónál a szünetben beállt Ángel Correa lényegében az első labdaérintéséből üresen fejelhetett 10 méterről, de a kaput sem találta el Diego Costa remek emelése után. A túloldalon a Marcelót helyettesítő Nacho csavarta remekül Karim Benzema fejére a labdát a 76. percben, Jan Oblaktól kellett hatalmas vetődés, hogy maradjon a 0-0.

Összességében igazságos döntetlen született a madridi derbin, amin se a Real nem vágott vissza a nyári 7-3-as vereségért, sem az Atlético nem tudott előzni a bajnokságban. A döntetlennel a Real visszaelőzte a szombaton győzni tudó, így a hátrányát egy pontra faragó Granadát, ám az első helyük nincs biztonságban – vasárnap este 9-től játszik a Sevilla ellen a Real Sociedad, ami egy győzelemmel az élre állhat.