Courtois nyújtózása nagyon kellett a Real Madridnak

2019.11.02. 23:02

A hétközi, Leganés ellen 5-0-ra megnyert bajnokival előtte a hétre való minden puskaporát a Real Madrid, ami nem tudta legyőzni hazai pályán a kiesés elől menekülő Real Betist, 0-0 lett a szombat esti bajnoki vége.

A Betis rendkívül kellemetlen játékkal, gyakran egész pályás letámadással nehezítette a madridiak dolgát, emellett pedig támadásban is igyekeztek, a meccs egyik legnagyobb lehetősége – Eden Hazard les miatt elvett gólját nem számítva – is előttük adódott, amikor Loren Morón az első félidő végén jól látta meg, hogy Thibaut Courtois eléggé kint áll a kapujából, és a spanyol támadó egy távoli lövéssel tornásztatta meg a Real kapusát.

Courtois hárított, így maradt a 0-0 a helyzet, és később a meccs végére is.

A Real Madrid ezzel nagy lehetőséget szalasztott el, mivel előttük az első négy másik három tagja is botlott: a Barcelona kikapott a Levantétól, az Atlético Madrid pedig 1-1-et játszott a Sevillánál.

A szombati eredmények után vasárnap élre állhat a Granada, amennyiben legyőzi az ötödik helyezett Real Sociedadot – ha utóbbi nyer, beéri pontszámban a Barcelona, Real Madrid kettőst.