Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Collináék megvizsgálták a bundesligás videóbíró-blamát

2018.04.18. 18:37

Kijelölték azt a 13 játékvezetőt, aki a videóbíró-rendszert kezeli majd a nyári, oroszországi futball-világbajnokságon.

Pierluigi Collina, a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői testületének vezetője szerdán elmondta, olyan bírók is szerepet kapnak az elemzések során, akik meccseket vezetnek a tornán.

A technológia több bírálatot kapott a közelmúltban, és bár - a világ legjobb játékvezetőjének hatszor megválasztott - Collina védelmébe vette, hangsúlyozta, hogy még a videóbíró sem mindig ad végleges válaszokat a vitás kérdésekre.

Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eset hétfő este, a Bundesligában volt. A Mainz-Freiburg mérkőzésen a játékvezető lefújta az első félidőt, a játékosok az öltözőbe vonultak, bekapcsolták a gyepszőnyeg öntözőberendezését, de a videóbírós elemzés során kiderült, hogy a vendégek védője, Marc-Oliver Kempf kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül.

A futballistákat kihívták az öltözőből - a vendégek először nem akartak visszatérni, mert azt mondták, ha a bíró lefújta, akkor vége a félidőnek - és valójában csak az értékesített tizenegyes után kezdődhetett a pihenő.

Collina szerdán elmondta, kedden ez is szóba került a firenzei tanácskozáson, és a bírók kaptak néhány egyértelmű ajánlást arra az esetre, ha hasonló a világbajnokságon is előfordulna. (MTI)