Judit
3 °C
7 °C

Collináék megvizsgálták a bundesligás videóbíró-blamát

2018.04.18. 18:37

Kijelölték azt a 13 játékvezetőt, aki a videóbíró-rendszert kezeli majd a nyári, oroszországi futball-világbajnokságon.

Pierluigi Collina, a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői testületének vezetője szerdán elmondta, olyan bírók is szerepet kapnak az elemzések során, akik meccseket vezetnek a tornán.

A technológia több bírálatot kapott a közelmúltban, és bár - a világ legjobb játékvezetőjének hatszor megválasztott - Collina védelmébe vette, hangsúlyozta, hogy még a videóbíró sem mindig ad végleges válaszokat a vitás kérdésekre.

Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eset hétfő este, a Bundesligában volt. A Mainz-Freiburg mérkőzésen a játékvezető lefújta az első félidőt, a játékosok az öltözőbe vonultak, bekapcsolták a gyepszőnyeg öntözőberendezését, de a videóbírós elemzés során kiderült, hogy a vendégek védője, Marc-Oliver Kempf kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül.

A futballistákat kihívták az öltözőből - a vendégek először nem akartak visszatérni, mert azt mondták, ha a bíró lefújta, akkor vége a félidőnek - és valójában csak az értékesített tizenegyes után kezdődhetett a pihenő.

Collina szerdán elmondta, kedden ez is szóba került a firenzei tanácskozáson, és a bírók kaptak néhány egyértelmű ajánlást arra az esetre, ha hasonló a világbajnokságon is előfordulna. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?