Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiszámolták, német-brazil döntő lesz

2018.05.30. 12:42

Az innsbrucki egyetem statisztikusai szerint német-brazil döntő várható az oroszországi futball-világbajnokságon.

Az egyetem statisztikai intézetének kutatói tanulmányukban közölték, a két csapat győzelmi esélyei nagyjából megegyeznek, a címvédő németeké 15,8, míg a dél-amerikaiaké 16,6 százalék.

A 26 bukmékeriroda számításain alapuló modell alapján a Németország-Brazília finálé valószínűsége 5,5 százalék, a döntő kimenetele pedig abszolút kétesélyes: a németek 49,4, a brazilok 50,6 százalékban nyerhetnek.

A vb-aranyra még két gárda pályázik a legnagyobb valószínűséggel: Spanyolországé 12,5, míg Franciaországé 12,1 százalék a tudósok szerint. A leginkább esélyes elődöntő a brazil-francia (9,4) és a német-spanyol (9,2).

Az innsbruckiak arról nem beszéltek, hogy jóslatuk borul, ha a német vagy a brazil válogatott nem nyeri meg a csoportját, és az egyik elsőként, a másik másodikként jut tovább: ekkor már a 16 között egymással játszanának.

Az osztrák intézet 2010-ben megjövendölte a világbajnok kilétét, 2014-ben pedig a négy elődöntős csapatból hármat eltalált. (MTI/Index)