Olivér
4 °C
8 °C

Messiék bajban, de mekkorában?

2018.06.21. 22:34

Két meccs után egy ponttal áll Argentína a D csoportban, ki ugyan még nem estek a horvátok elleni vereség miatt, de péntek késő délutánra hatalmas bajba kerülhetnek Lionel Messiék. Elsősorban Izlandon múlik a sorsuk: ha a szintén egypontos északi csapat legyőzi Nigériát, Messiék az utolsó fordulóban győzelmi, és gólkényszerben lesznek Nigéria ellen.

Egy izlandi siker esetén ugyanis csak akkor juthatnak tovább, ha több góllal verik a végén Nigériát, mint Izland, de még így sem biztos, hogy Messivel rendezik a nyolcaddöntőt.

A hatpontos horvátokat már nem tudják befogni, ez egyértelmű, tehát az Izland, Nigéria párossal vannak harcban. A legjobb Messiéknek az lenne, ha pénteken 17.00 után döntetlenezne a két csapat, ebben az esetben ugyanis már az is elég nekik a továbbjutáshoz, ha verik Nigériát, és Izland nem győz.

Persze itt felmerül az is, hogy ha döntetlen a pénteki meccs, a horvátok akár le is adhatják a leendő kétpontos Izlandnak a harmadik fordulóban a meccset, mert akkor már biztos csoportgyőztesként lépnek pályára, ebben az esetben Messiék bármennyire nyerik a harmadik meccsüket, nem mehetnek tovább.

Picit egyszerűsíti a helyzetet, ha pénteken Nigéria nyer Izland ellen, mert így Messiék a hárompontos Nigéria ellen játszanának, Izlandnak 1 pontról, már negatív gólkülönbséggel kellene pályára lépnie Horvátország ellen. Innentől sima verseny lenne: lehetőleg minél nagyobb különbséggel, minél több lőtt góllal kellene nyerniük, mert azonos pont mellett a jobb gólkülönbség, majd a több lőtt gól dönt.

Egyelőre viszont ezzel nem kell foglalkozni, elég sok múlik az Izland-Nigérián.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?