Botond, Mózes
10 °C
20 °C

Anglia elpusztította Panamát, Kane lehagyta Ronaldót

2018-06-24T122510Z 703353663 RC1E4E4723D0 RTRMADP 3 SOCCER-WORLD
2018.06.24. 15:58

A Tunéziát az utolsó pillanatokban legyőző Anglia a belgákat is kissé megizzasztó kapó Panama ellen lépett pályára. Mindkét csapatnak fontos volt a mérkőzés: az angolok egy győzelemmel bebiztosíthatták a továbbjutást a csoportból, Panama pedig életben tarthatta volna a vb-reményeket. Egy szoros, izgalmas mérkőzés helyett azonban egy módszeres kivégzést láthattunk. 

Anglia 3-5-2-es felállásban kezdett, a Tunézia elleni győztes kezdőből csak Dele Alli hiányzott sérülés miatt, helyette Ruben Loftus-Cheek játszott a középpályán. A Panamai kezdőben nem volt változás, ennek ellenére nem tudták hozni a Belgium elleni játékokat: nemhogy egy félidőt, de 10 percet sem bírtak ki kapott gól nélkül:

Legutóbb a 7-1-re végződő Németország-Brazília félidejében volt 5-0 az állás.

A második félidő teljes érdektelenségbe fulladt: az angolok nem akarták jobban megalázni az ellenfelet, az iram leült, Panama pedig nem tudott mit csinálni. Ennek ellenére csak lőttek egy gólt az angolok: Ruben Loftus-Cheek lövése pattant meg elképesztően szerencsés módon a leshatáron kocogó Kane sarkán, majd hullott védhetetlenül a kapuba. 

Ennek meg is lett az eredménye: a 37 éves védő, Felipe Baloy szépített és megszerezte csapata első találatát a világbajnokságok történetében. Ami már csak azért is fontos volt, mert így az angoloknak és a belgáknak is 8-2-es gólarányuk van, vagyis a csoportgyőztes kilétéről az utolsó fordulóban döntetlen esetén a sárga lapok fognak dönteni (vagy akár még pénzfeldobás is dönthet).