Erzsébet
1 °C
4 °C

Jobban jár az angol-belga vesztese?

2018.06.28. 10:16

A G csoportban játsszák le utolsóként a meccseket a csoportkörben, Anglia Belgiummal találkozik a csoport első helyéért, a másik két válogatott már kiesett. Az angolok és a belgák minden mutatója egyforma, 6-6 ponttal állnak, 8-8 gólt lőttek, kettőt-kettőt kaptak. Anglia azzal vezeti a csoportot, hogy kevesebb sárga lapot szedett össze, kettőt, míg a belgáknak három van. Ha leikszelnek, és a lapjaik száma sem változik, Anglia a Fair Play-mutatójával nyeri a csoportot.

A médiában felmerült, hogy ez nem lesz szerencsés, mert így Kane-ék nehezebb ágra kerülnek - nézzük meg, mit jelent ez.

Harry Kane és az angolok
Harry Kane és az angolok

Az angolok és a belgák már pályáralépésükkör tudni fogják, kivel játszanak a nyolcaddöntőben, ha elsők vagy másodikak lesznek. A H csoportból a Japán, Szenegál, Kolumbia hármasból kettő fog továbblépni. Jelenleg Japán és Szenegál 4-4, Kolumbia 3 pontos, Szenegál-Kolumbia és Japán-Lengyelország jön, a lengyelek már kiestek.

A G csoport győztesének útja:

  • nyolcaddöntő: Japán, Szenegál vagy Kolumbia
  • negyeddöntő: a Brazília-Mexikó nyertese
  • elődöntő: Uruguay, Portugália, Franciaország vagy Argentína

A G csoport másodikjának útja:

  • nyolcaddöntő: Japán, Szenegál vagy Kolumbia
  • negyeddöntő: a Svédország-Svájc győztese
  • elődöntő: Spanyolország, Oroszország, Horvátország vagy Dánia


Azaz látható, ha Japán vagy Szenegál nyeri a H csoportot, akkor elméletileg végképp érdemesebb másodiknak lennie Angliának vagy Belgiumnak, mert

Japán vagy Szenegál után Svédország vagy Svájc várna rá a 8 között, és ha utóbbiakat is veri, már az elődöntőben van.

Kolumbiával játszani valószínűleg kevésbé akar Anglia is és Svájc is, így ha ők nyerik a H-t, akkor a G második helye már kevésbé vonzó akkor is, ha utána könnyebbnek tűnik az út.

Feltételezhető az is, sem az angolok, sem a belgák nem akarnak veszíteni, mindkettő jó sorozatban van, önbizalmuk megnőtt két győzelem után. És ugye az sem garantált, hogy a brazilok kiverik Mexikót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?