Aliz
6 °C
14 °C

Trump C. Ronaldóval cukkolta a portugál elnököt, de visszaütött

2018.06.28. 17:16 Módosítva: 2018-06-29 09:38:30

Donald Trump szerint Ronaldóból akár portugál elnök is lehetne. Az amerikai elnök emellett a rendezést dicsérte, és célzást tett arra, hogy a döntőn felbukkanhat Putyin mellett.

Portugália elnöke, Marcelo Rebelo de Sousa hivatalos látogatáson tartózkodik Amerikában. Souza szerdán Trumppal találkozott az Ovális irodában, hogy megvitassák az legfontosabb külpolitikai kérdéseket, illetve Ronaldót.

A futball témája úgy került szóba a megbeszélésen, hogy Souza átadta Putyin üdvözletét Trumpnak, majd azt kezdte el magyarázni, hogy ha az amerikai elnök esetleg ellátogatna a vébére, akkor figyeljen oda Portugáliára, mert elég jók, és náluk játszik Cristiano Ronaldo.

Trump erre megpróbált úgy tenni, mintha érdekelné a téma, és megkérdezte, hogy mégis, mennyire jó játékos ez a Ronaldo. Souza azt felelte, hogy ő a világ legjobb labdarúgója. Ezen a ponton Trumpból előbújt a kisördög, és egy kicsit odapiszkált kollégájának.

– Szóval ez a Cristian (sic) lehet, hogy egyszer még indul ellened az elnökségért? (...)

– Elnök úr, valamit el kell mondjak, Portugália nem pont olyan, mint az Egyesült Államok.

Hogy ezt ilyen szépen megbeszélték, Trump rátért saját szerepének kidomborítására a közös amerikai vb-pályázat sikerében, majd azt fejtegette Souzának, hogy milyen fantasztikus munkát végeztek az oroszok, és milyen csodálatos ez a világbajnokság. Végül mintha arra is célzott volna, hogy együtt nézhetik Putyinnal a moszkvai vb-döntőt július 15-én.

Csak remélni lehet, hogy tényleg így lesz, elképzelni is szórakoztató, mit művelnének együtt a 90 perc alatt. Már csak Maradonát kéne beültetni közéjük harmadiknak.

Trump a Ronaldo indulását feszegető kérdés után arról is ejtett pár szót, hogy ki nyerné a választást, ha a futballista is indulna. Sajnos a feliratozás és a hallható szöveg eltérőnek tőnik, így számunkra nem egyértelmű kire tenne az amerikai elnök. A cikk korábbi változatában úgy értelmeztük, hogy Ronaldo Trump favoritja, de a legtöbb híroldalon az ellenkezőjére jutottak. Abból a szempontból mindegy is a dolog, hogy a portugál elnök poénja a felvetés valószínűtlenségére vonatkozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?