Aliz
6 °C
14 °C

Kim Clijsters jót mulatott a belga sikerekért Leekenst dicsérő viccen

2018.07.07. 12:53

Rövid magyarországi munkavállalása alatt Georges Leekens egyik kedvenc szokása volt azt hangoztatni, hogy ő tette le a jelenlegi belga válogatott alapjait. Annyiszor mondta, hogy a kijelentés igazságtartamától függetlenül egyre inkább kezdett paródia-jelleget ölteni a dolog.

A jelek szerint nemcsak Magyarországon tűnt viccesnek az a lelkesedés, amivel kétéves kapitánykodásának (2010-12) szerepét kidomborítani igyekezett, de Belgiumban is. A brazilok 2-1-es legyőzését követő órákban számos ironikus üzenet jelent meg, főleg a Twitteren, amikben a szurkolók különböző szmájlik társaságában köszönték meg neki a sikert, és méltatták végtelen érdemeit a válogatott menetelésében a világbajnokságon.  Több újságíró és tévés is elsütötte a poént, és természetesen gyakran emlegették a 90%-ot is, mint a dicsőségből Leekenst megillető részt (az edző ugyanis annak idején arra hivatkozva hagyta faképnél a nemzeti csapatot, hogy az 90 százalékban kész van).

Ez az üzenet például azt a 90%-ot ábrázolja jól láthatóan, ami Leekens hozzáadott értéke volt a mostani eredményekhez.

A flamand képregényművész, időnként tévés celeb Jeroom "Köszönjük meg Leekensnek is" üzenetére elsőként nem más kommentelt, mint Kim Clijsters, négyszeres Grand Slam-győztes teniszező, a tenisz hírességek csarnokának tagja és a belga sport történetének egyik világszerte legnépszerűbb alakja.

A két éve visszavonult sztár óriási szurkolója a válogatottnak – az édesapja Lei Clijsters 40-szeres válogatott labdarúgó volt, az 1988-ban KEK-et és Európai Szuperkupát nyerő Mechelen oszlopos tagja –, és többekkel is jó viszonyban van a játékosok közül. Így egy kicsit még érdekesebb, hogy a Leekensnek szóló köszönetre három sírva röhögő szmájlival reagált.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?