Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Horvátország 11-esekkel verte ki az oroszokat 2-2-es 120 perc után

2018-07-07T205627Z 1434738692 RC1E1E6FB0F0 RTRMADP 3 SOCCER-WORL
2018.07.07. 22:58
Izgalmas meccs volt, nem túl magas színvonalú, de végig hajtós. A horvátok egymás után másodszor mentek tovább tizenegyesekkel, az elődöntőben az angolokkal játszanak.

Az utolsó negyeddöntőre mindkét csapat jó erőben, eltiltott nélkül érkezett, a rendező csapatáé volt az első tíz perc, majd a horvátok fokozatosan átvették az irányítást.

Nagyobb helyzet sem volt, aztán Cserisev teljesen váratlanul megszerezte a vezetést az oroszoknak. A 31. percben jártunk, amikor jobbal átvette, ballal kilőtte a hosszú felsőt. Kissé csavarta is, nagyon nagy gól volt, Subasic csak nézni tudta. 1-0.

Cserisev negyedik gólja volt a vb-n, legalább olyan klassz, mint amit a szaúdiaknak lőtt külsővel.

A horvátok nem estek pánikba, mentek ugyanúgy tovább, aminek hamar meg is lett az eredménye. Nem telt el 10 perc, Mandzukic ment el a bal oldalon, ügyesen visszatette a labdát fejre Kramaricnak, aki az ötös környékéről a kapuba fejelt. 1-1.

A második félidőben semmit nem változott a meccs. A 60. percben Horvátország lelegzetelállítóan közel került a második gólhoz. Perisic vett le egy labdát a tizenhatoson belül, húzogatott párat, hogy lövőhelyzetbe kerüljön, majd megnézte a jobbalsót, és oda is küldte a labdát. Teljesen úgy nézett ki, hogy bemegy, de a kapufát találta el, ahonnan úgy pattant ki a labda, hogy szinte a vonalon repült végig. Nagy mázlijuk volt az oroszoknak, óriási pechjük a horvátoknak.

rad

Érezni lehetett, hogy nagyon kritikus helyzet volt, és könnyen lehet, hogy itt ment el a győztes gól. Így is történt, a folytatásban még nagyobb helyzet sem igazán jött össze egyik oldalon sem.

A 90. percben megijedhettek a horvát drukkerek, Subasic kapus a combjához kapott, amikor letérdelt egy labdáért. Mindhárom cseréjét kihasználta már Dalic kapitány, abban bízhatott, hogy kapusa a közelgő hosszabbításig már kihúzza, és akkor a 4. cserével leválthatja. Végül erre nem lett szükség, Subasicot ápolták, és simán kibírta az öt perc ráadást. Sőt, aztán a hosszabbításra sem cserélték le.

Jött ugyanis a kétszer 15 perc, mert az állás maradt 1-1.

Továbbra sem volt szerencséjük a horvátoknak, a 94. percben a jobbhátvéd Vrsaljko is megsérült. Neki a térdével történt valami, azonnal cserét kért. Corluka állt a helyére a 96. percben.

A 100. percben jött a következő fordulat: horvát szöglet után Vida a kapuba fejelt. A labda majdnem elakadt Corlukában úton a kapuba, de a védőnek sikerült elmozdulnia a labda előtt. 2-1, fordítottak a horvátok.

Az oroszok nem adták fel, Subasic védett nagyot a 112.-ben, igaz, a labda telibetalálta őt, de nem pattant ki róla. A 113.-ban egy kritikus beadást sikerült továbbütnie.

A 115.-ben Pivaric idétlenül és feleslegesen kezezett a tizenhatos jobbsarkánál, sárgát kapott, az oroszok szabadrúgást. A beívelésre a honosított, brazil Fernandes érkezett legjobban, és a hosszúba stukkolt. 2-2.

A 120.-ig nem változott már semmi, jöhettek a tizenegyesek. Mindkét csapatnak újra, ugyanis az előző körből is így jutottak tovább.

  • az oroszok kezdték, Szmolov nyomott egy panenkát, Subasic szinte nevetve ütötte ki, 0-0
  • Brozovic félmagasan beverte, 0-1
  • Dzagojev magabiztosan tette a bal alsóba, 1-1
  • Kovacic a bal alsóra rakta le, de Akinfejev simán odaért, kitolta, nagyon rossz lövés volt, 1-1
  • Fernandes vagy 20 centivel mellérúgta, 1-1
  • Modric is rosszul rúgta, Akinfejev kezéről a kapufára, onnan a hálóba pörgött, 1-2
  • Ignasevics biztosan behelyezte, 2-2
  • Vida jobbra helyezte, nagyon jó volt, 2-3
  • Kuzijaev lehelyezte a jobbalsóra, 3-3
  • Rakitic olyan higgadt volt, mint legutóbb, amikor pár napja a nyolcaddöntőt döntötte el az utolsó tizenegyessel, a jobb alsóra rúgta, 3-4

Horvátország jutott az elődöntőbe, szerdán Angliával játszanak. Kedden lesz a francia-belga.

rad

(Borítókép: REUTERS/Maxim Shemetov)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?