Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A vb-győztes csapat potyautasa

2018.07.16. 11:09

546 perc - kapura lövés nélkül.

Ha ezt az adatot látjuk egy védő neve mellett, nem lepődünk meg, vagy éppen az NB I.-ben.

A 31 éves francia csatár, az immár világbajnok Olivier Giroud viszont egy általában domináló, a vb-n hatszor győztes francia válogatottban érte el azt a bravúrt, hogy lényegében veszélytelen volt a kapura.

  • Ausztrália 2-1, 20 perc
  • Peru (1-0), Dánia (0-0), Argentína (4-3), Uruguay (2-0) - 90 perc
  • Belgium (1-0) - 85 perc
  • Horvátország (4-2) - 81 perc

"Sok esetben kevés kellett a gólhoz, a döntő pillanatokban kapkodtam, vagy a védők blokkoltak" - magyarázkodott még a döntő előtt.

A fináléban egy kaput nem találó kísérlete volt, 34 sprint és összesen 8 kilométer futás került a neve mellé. 24 passzából 15 ment jó helyre.

Legtöbbször Griezmann-nak adta a labdát, míg Lloris kapus kereste őt a legtöbbször a labdával, kereken tízszer rúgta neki.

Az 1998-ban győztes francia válogatottban Guivarc'h volt a gyenge láncszem, a kieséses szakaszban rendre kezdett, de egyszer sem volt eredményes. Olyan erősek voltak akkor is a  franciák, hogy elviselték.