Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több balhé is megzavarta a vb-arany ünneplését

000 17P6GL
2018.07.16. 09:53 Módosítva: 2018-07-16 10:11:10

A győztes döntő lefújása után a legnagyobb tömeg a párizsi Champs-Élysées-n gyűlt össze, ahol több százezeren ünnepelték a francia válogatott második világbajnoki címét. A botrányt nagyjából harminc, maszkot viselő fiatal okozta, akik betörték egy italokat áruló üzlet kirakatát, majd fosztogatni kezdtek. Páran közülük a helyszínre érkező rendőröket is megdobálták, akik erre könnygázt vetettek be.

A pezsgős- és borosüvegekkel távozó fiatalok közül többen videózták, fényképezték magukat az akció közben.

A fővárosban mintegy négyezer rendőr vigyázott a rendre a döntő napján, a Champs-Élysées-t pedig teljesen elzárták a járművek elől. Nem sokkal éjfél előtt a rendőrség megpróbálta kiüríteni a sugárutat, ami további összeütközésekhez, üveg- és kődobáláshoz, illetve vízágyú és könnygáz bevetéséhez vezetett.

Franciaország más városaiban is akadtak balhék. Lyon központjában mintegy száz fiatal került összeütközésbe a rendőrséggel azután, hogy páran felmásztak egy rendőrautó tetejére. A rendőrök könnygázzal próbálták oszlatni a csoportot, a fiatalok erre kukákat gyújtottak fel, és megdobálták a rendőröket. Letartóztatásról nem érkezett jelentés.

Frouardban egy közlekedési baleset rontotta el az ünneplést, egy motoros egy 3 éves fiút és egy 6 éves lányt is elütött, mindketten súlyosan megsérültek. A tettes elmenekült a helyszínről.

Annecy városában egy 50 éves férfi életét vesztette: miután lefújták a meccset, fejest ugrott egy sekély vizű csatornába, és kitörte a nyakát. Saint-Félixben egy 30 éves férfi halt meg, mert vezetés közben kezdett el ünnepelni, és autójával nekirohant egy fának.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Több balhé is megzavarta a vb-arany ünneplését

Párizsban bort és pezsgőt loptak, aztán összecsaptak a rendőrökkel. Vidéken ketten is furcsa balesetben vesztették életüket.

567 · Jul 16, 2018 09:53am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

(Borítókép: AFP  / Sylvain Thomas)