Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenöt nap börtönt kaptak a vb-döntőt megzavaró Pussy Riot-tagok

2018.07.17. 09:19

Tizenöt-tizenöt napos börtönbüntetést kapott az a négy orosz, aki a befutott a pályára a futball-világbajnoki döntőn. A bíróság emellett azt is megtiltotta nekik, hogy a következő három évben bármilyen oroszországi sportrendezvényre belépjenek, írja az MTI.

Az akciót a Pussy Riot aktivistái hajtották végre, az elnyomó orosz hatalom ellen próbáltak így tüntetni. A döntő 52. percében szaladtak meg, nagyjából egy fél perc alatt elkapták őket a rendezők. Rendőrségi egyenruha illetéktelen használata és sportrendezvény megzavarása miatt indult ellenük eljárás.

A Pussy Riot a Facebook-oldalán azt írta: az akcióval arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban nem tisztelik az emberi jogokat. Hétfőn aztán ugyanitt megerősítették, hogy milyen büntetést kaptak.

A döntőt, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök is a helyszínen tekintett meg, a franciák nyerték 4-2-re.