Futball-vb 2018 Futball-vb 2018

Franciaország Franciaország

A francia keret könnyen lehet, hogy a legerősebb a vébén, még úgy is, hogy otthonhagytak egy egész válogatottat, ami szintén esélyes lett volna a tornán.

Didier Deschamps szövetségi kapitány már két éve, a hazai Eb-jükön is csinált furcsaságokat, leginkább ugye azt, hogy otthon úgy sem tudták megnyerni a döntőt, hogy a 8. percben kidőlt az ellenféltől Cristiano Ronaldo.

Abból az Eb-2. keretből most sok embert kihagyott, és nem hívott meg pár olyat, aki új, de nagyon ott lenne a helye Oroszországban, sőt, akár a kezdőcsapatban is.

Az első ilyen Adrien Rabiot, a PSG védekező(bb) középpályása, a második Clement Lenglet, a Sevilla középhátvédje. A harmadik, Dimitri Payet a franciák irányítója volt az Eb-n, ő lesérült az EL-döntőn, de könnyen lehet, hogy a vb-re felépült volna, Deschamps mégse vitte el.

Aki van, az jó, ha elölről nézzük, Griezmann, Dembele, Mbappé, a csatárokba és a középpályásokba nem lehet belekötni, a védelemben viszont vannak sérülésből visszatérők, mint például Benjamin Mendy a Cityből, aki csak az utolsó pár meccsen játszott, miután az egész szezont kihagyta.

Antoine Griezmann (j) és Adil Rami (b)
Antoine Griezmann (j) és Adil Rami (b)
Fotó: Franck Fife / AFP

Az alapkezdő kiváló, nem is lehet összerakni egy alaptizenegyet, mert a legtöbb posztra többen is neveznek. Tényleg csak hasraütve:

Lloris - Mendy, Umtiti, Varane, Hernandez - Pogba, Kanté, Matuidi - Dembele, Griezmann, Mbappé

Franciaország 2006-os döntője óta nem mutatott semmit vébén, és most sem a játékosokon fog múlni. Már pedzegettük, hogy a csapat leggyengébb posztja a kispad, ha túlélik Deschamps-t, és a kapitány nem szúr el semmit, akár meg is nyerhetik a tornát.