Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Az egyik utast megtalálták a Sala-repülőben

2019.02.04. 11:31

Egy helyen találták meg annak a kisrepülőgépnek a nagy részét, amely a Cardiff City játékosával, Emiliano Salával a fedélzetén két hete tűnt el a La Manche-csatorna felett.

A BBC hétfő kora délután azt írta,

az egyik holttest biztosan a roncsban van, a búvárok látták.

A légibaleseteket vizsgáló brit hatóság (AAIB) egyik szóvivője még vasárnap megerősítette, hogy megvan a gép, de arról, hogy pontosan hol és mikor találták meg, későbbre ígért tájékoztatást.

Az első fotó a szerencsétlenül járt gépről
Az első fotó a szerencsétlenül járt gépről

David Mearns, a család által a kutatás folytatásával megbízott Blue Water Recoveries társaság vezetője a Twitter-oldalán annyit közölt, hogy a roncsot vasárnap kora reggel megtalálták, kevéssel azután, hogy a keresést megkezdték. Ez után az AAIB egyik hajója a helyszínre ment, majd szakemberek egy speciális, távirányítású eszközzel és kamerákkal alámerültek, és megerősítették, hogy a keresett kisgép van ott, mivel látták a lajstromjelét.

Legnagyobb meglepetésünkre a gép nagy része ott volt

- közölte Mearns.

A hivatalos keresést négy nappal a január 21-i eltűnés után felfüggesztették, de magánadakozásból - melyből több futballista, köztük az argentin válogatott Lionel Messi, Gonzalo Higuaín és Nicolas Otamendi is szerepet vállalt - tovább folytatták. Múlt szerdán bejelentették, hogy a francia partoknál, Surtainville strandján, illetve annak közelében két ülőpárnát találtak, amelyek vélhetően a gépről származnak. Ezután a szakemberek úgy döntöttek, hogy szonár segítségével vizsgálják át a tengerfeneket a környéken a gép maradványait kutatva, de az időjárási viszonyok miatt a keresést csak a hétvégén kezdték meg.

A gépen a 28 éves Emiliano Salán kívül az 59 éves pilóta, David Ibbotson tartózkodott.

A Josette Bernard által közreadott képen az Emiliano Salát, a walesi Cardiff City újonnan szerződtetett argentin labdarúgóját szállító eltűnt kisrepülőgép egyik ülésének párnája a franciaországi Surtainville tengerpartján 2019. január 30-án
A Josette Bernard által közreadott képen az Emiliano Salát, a walesi Cardiff City újonnan szerződtetett argentin labdarúgóját szállító eltűnt kisrepülőgép egyik ülésének párnája a franciaországi Surtainville tengerpartján 2019. január 30-án
Fotó: Josette Bernard / MTI

Az argentin csatár támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Walesbe. Az egymotoros repülőgép pilótája - a rendőrség tájékoztatása alapján - 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

A játékost a baleset előtt két nappal klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff. (MTI/Index)