A Diósgyőré 2018 legszebb stadionja

2019.03.07. 22:19

A DVTK és a Videoton stadionja is bejutott a legjobb tíz közé abban a vetélkedésben, ahol a 2018-ban átadott legszebb arénát keresik, és végül a Diósgyőr arénája lett a legszebb. A versenyt a Stadium Database nevű lengyel weboldal hirdette meg. A legjobb tízbe a magyar arénákon kívül négy orosz, két kínai, egy-egy török és ausztrál stadion került be.

Korábban még egyszer sem végzett az élen olyan kicsi létesítmény – 15 ezres –, mint a diósgyőri. A zsűri kiemelte, hogy kivitelezés időben és a költségvetés tartásával valósult meg a megfelelő helyszínen, a közösség érdekét szem előtt tartva. Az egyik zsűritag a tervező Közti Zrt. vízióját és a stadion eleganciáját emelte ki, és a méltatás kitért arra is, hogy a létesítményben könnyen lehet közlekedni és a lelátónak különleges az atmoszférája.

 A stadion 91,7 százalékot ért el az értékelésen: építészeti szempontból megkapta a maximális (40 százalék) pontszámot, de innovációban (20-ból 18,4 százalék) és funkcionalitásban (40-ből 33,3 százalék) is kiemelkedően teljesített.   

Az eredeti mezőny 27 stadionból állt. A szakmai értékelés mellett volt internetes szavazás is, ezen 35 330 voks alapján a Volgograd Aréna nyert. A Diósgyőri Stadiont a KÖZTI Zrt. / Pottyondy Péter tervezte.

(MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla