Ferenc
10 °C
29 °C

Németh Krisztián 1 millió dollárt keres, Nikolics a dupláját

2019.06.13. 10:38

Az MLS-ben szereplő játékosok szövetsége szerdán tette közzé a ligában játszó összes futballista fizetését. A 37 éves svéd csatár, Zlatan Ibrahimovic 7,2 millió dollárt keres a mostani idényben, ezzel rekodot döntött, a csúcsot eddig Sebastian Giovinco tartotta, aki a Toronto FC támadójaként 7,1 millió dollárt kapott egy szezonra.

A Los Angeles Galaxy alkalmazásában álló Ibrahimovic az előző idényben, első észak-amerikai évében még csak 1,5 millió dollár keresett.

A második helyen 6,5 millió dollárral Ibrahimovic korábbi csapattársa, a mexikói Giovani dos Santos áll, aki márciusban távozott a Galaxytól, a harmadik pedig a Toronto középpályása, Michael Bradley 6,4 millióval.

A liga magyar futballistái közül a Chicago Fire csatára, Nikolics Nemanja keres a legjobban 1,9 millió dollárral. A Sporting Kansas City légiósai közül Németh Krisztián 1 millió, Baráth Botond 297 ezer, Sallói Dániel pedig 144 ezer dollárt kap, míg Stieber Zoltán, a DC United támadójátékosa 787,5 ezer dollárt keres. neki egyébként csökkentették a fizetését.

A játékosok szövetsége szerint az átlagbér ebben az évben 417,5 ezer dollár.

Sallói a Kansas arca, a hazai élvonalban többet kereshetne - akár a dupláját is -, de előtte más célok vannak, mint ebből a cikkből is kiderül.