Auguszta
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Szijjártó: Hisztérikus, eltúlzott a szlovák külügy reakciója a magyar–szlovák meccsre

2019.09.13. 08:29

Eltúlzottnak és hisztérikusnak nevezte a pozsonyi külügyi bürokraták reagálását a magyar–szlovák válogatott labdarúgó mérkőzésen történtekre az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hangsúlyozta: a mérkőzést Andrej Danko szlovák parlamenti elnökkel nézte végig, aki a lefújás után tiszteletre méltó interjút adott, az együttműködést, a hangulatot dicsérte. A miniszter úgy vélekedett, hogy a szlovák külügyi bürokratáknak a politikai vezetőkhöz hasonlóan azon kellene dolgozniuk, hogy a közép-európai együttműködés minél hatékonyabb és szorosabb legyen.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: számára fontos a sportszerűség és az ellenfél tisztelete, majd hozzátette: „Ha én minden egyes olyan eset után behívnám a szlovák nagykövetet a külügyminisztériumba, amikor egy sporteseményen szlovák szurkolók tiszteletlenül viselkednek magyar emberekkel, sportolókkal, a magyar nemzettel szemben, akkor a szlovák nagykövet állandóan ott lenne a minisztériumban”.

A magyar–szlovák Eb-selejtezőt hétfőn játszották, a mérkőzést Szlovákia nyerte 2-1-re, így a magyar válogatott nehéz helyzetbe került, csak bravúrokkal juthat ki az Eb-re. A meccsen történt néhány kisebb incidens, a himnuszokat a két szurkolótábor kölcsönösen kifütyülte, és az ellenfél kapusa arról panaszkodott, hogy folyamatosan dobálták a meccs alatt. (MTI/Index)