Szokatlan önkritikával értékelt a kapitány, már nem a bíró hibája a szlovák meccs

2019.10.01. 10:38

A szlovákokkal szemben 2-1-re elveszített Európa-bajnoki selejtező után a játékvezetést kifogásolta Marco Rossi – az első vendéggólt videózás után valószínűleg elvették volna –, azóta viszont lehiggadt a szövetségi kapitány, és a hazai közegben nem megszokott őszinteséggel beszélt a vereség okairól.

Teljes mértékben engem terhel a felelősség, amiért Szlovákia ellen pályára lépett Nagy Ádám, hiszen nem volt olyan fizikai állapotban, ami megengedte volna, hogy maximális teljesítményt nyújtson.

Ezt a hibát egy további hibával tetéztem, hiszen Ádám helyére Pátkai Máté jött, aki szintén nem volt megfelelő fizikai állapotban.

Lehet, hogy ha másik játékosra cseréltem volna Nagy Ádámot, akkor döntetlenre hozzuk le a mérkőzést”

- íme a csakfoci.hu leirata az olasz kapitány hétfői monológjáról.

Marco Rossi Szlovákia elleni mérkőzés végén 2019. szeptember 9-én
Marco Rossi Szlovákia elleni mérkőzés végén 2019. szeptember 9-én
Fotó: Huszti István / Index

Amióta Nagy Ádám visszatért a Bristolhoz, még csak a keretben sem volt, ami jól jelzi fittségét. A játékos remekül indult a klubjában, utána viszont rúgást kapott a lábára, ami nem jött megfelelően rendbe.

A döntetlen azért lett volna fontos Szlovákia ellen, mert így október tizedikén alakulhatnak úgy az eredmények, hogy a mieink Eb-kijutási esélyei minimálisra csökkennek.

Ha a horvátok megvernek minket 1-0-ra Splitben – akkor az egymás elleni eredmény már nekik kedvez -, a szlovákok pedig legyőzik Walest 1-0-ra, akkor reménytelenhez közelítő helyzetbe kerülünk.

Rossi önkritikája jogos, úgy gondolta, hogy a két sérülésből lábadozó játékossal ki tud váltani egy fontos poszton lévő futballistát, aki hasznosan besegít a védekezésbe, és még hasznosabban segíti a támadásokat. Lehetne még boncolgatni, mi volt a baj azon a meccsen.

Az viszont egyáltalán nem Rossi hibája, hogy Gazdag Dánielen és Sigér Dávidon kívül nincs más olyan játékosunk, aki nemzetközileg értékelhető teljesítményt képes nyújtani azon a poszton. Őket Montenegró ellen berakta, és valószínűleg egyikük sem győzte meg.  • Tippek
  • Bankszámla