Ferenc
10 °C
29 °C

Nyolcmillió forintra és szektorbezárásra büntette az MLSZ a Fradit

2019.10.26. 08:12

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 8 millió forintra és szektorbezárásra büntette a Ferencvárost, írta az MTI.

Az MLSZ a Fradit összevont eljárás alapján a Honvéd elleni idegenbeli és az Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzésen a szurkolói részéről történt rendzavarások - obszcén kifejezések bekiabálása és jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz használata -, valamint a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértése miatt kötelezte 8 millió forint pénzbüntetésre , továbbá elrendelte a Groupama Aréna B1, B2, B3 és C1 szektorainak lezárását egy soron következő hazai NB I.-es bajnoki mérkőzésre.

A Debrecent a Diósgyőr elleni hazai bajnoki mérkőzésen történt hasonló szurkolói rendzavarás és rendezésbeli hiányosságok miatt 4 millió forintra büntette a fegyelmi bizottság.

A Honvéd játékosát, Tonci Kukoc-Petraellót két mérkőzésről tiltották el, amiért a Zalaegerszeg elleni idegenbeli meccs után meglökött egy rendezőt és fejelő mozdulatot tett.  A debreceni Varga Kevin a játékvezető sértegetése miatt hagy ki három meccset.