Ambrus
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Csapattársa gyerekkori fotójával viccelt, eltiltották a City játékosát

2019.11.13. 17:00

Egy meccses eltiltás kapott a Manchester City portugál középpályása, Bernardo Silva, miután még szeptemberben közzétett a Twitteren egy gyerekkori képet csapattársáról, a francia Benjamin Mendy-ről, és a Conguitos nevű spanyol édességgyártó kabalafigurájához hasonlította a játékost. Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) úgy ítélte meg, hogy a szóban forgó bejegyzés rasszizmusra utalhat, ezért meszelte el Silvát. 

Ezt azt jelenti, hogy Silva nem játszhat majd a Chelsea elleni rangadón a Premier League következő fordulójában. 

Bernardo Silva és Benjamin Mendy a Manchester City edzésén november 5-én. Forrás: Action Images via Reuters/Jason Cairnduff/File Photo
Bernardo Silva és Benjamin Mendy a Manchester City edzésén november 5-én. Forrás: Action Images via Reuters/Jason Cairnduff/File Photo

Az FA döntésének értelmében az eltiltáson felül 50 ezer fontos büntetést kell fizetnie a portugálnak, illetve egy személyes konzultáción is részt kell vennie. 

Silva azonnal bocsánatot kért a tweet miatt, de ez nem hatotta meg a FA-t. Ahogy az sem, hogy a képen szereplő Mendy jelezte, hogy neki nem volt problémája a bejegyzéssel, nem érezte bántónak. Pep Guardiola is védelmébe vette Silvát, mondván, ő a legkedvesebb ember, akivel valaha találkozott. 

A Manchester City negyedik a bajnokságban, egy ponttal lemaradva a Chelsea-től. 

Via MTI, Guardian