Mária
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Gera Zoltán összevetette a fiatal magyar focistákat Ronaldóval

2019.11.13. 15:10

 Vannak később érő játékosok, vannak, aki korábban. Cristiano Ronaldo 20 éves korában nem volt világklasszis játékos

– mondta a Digi Sport műsorában Gera Zoltán korábbi válogatott játékos, az U21-es csapat vezetőedzője. Ő maga sem volt kész játékos ebben a korban: úgy fogalmazott, „elég összevissza volt a játéka”, idő kellett hozzá, míg be tudták illeszteni egy rendszerbe. 

Ezt azzal kapcsolatban mondta Gera, hogy az U21-es válogatott keretében alig találni olyan játékost, akinek van NB I.-es tapasztalata.  A 19 éves Szoboszlai Dominik már a felnőtt csapatban alapember, a Cipruson légióskodó Szalai Attilát pedig most hívta be keretébe Marco Rossi szövetségi kapitány. 

Nem egyszerű a helyzet, elég kevés magyar futballista játszik az első osztályban Magyarországon, szerintem azért játszhatna sokkal több is. De ez van, ezt meg kell oldani. A másik dolog, hogy akik külföldön vannak, kevesebbszer jutnak játéklehetőséghez.

Gera hivatalosan az új Puskás Aréna megnyitóján, a Magyarország–Uruguay meccsen búcsúzik a válogatottól, bár ő maga már nem lép pályára. Elmondása szerint még nem is különösebben foglalkozik a pénteki meccsel, mert leköti, hogy előző nap Észak-Írország ellen játszik a csapata.

Edzőként még nem nyert meccset Gera, eddigi mérlege három vereség, egy döntetlen. A magyar válogatott a részben hazai rendezésű 2021-es korosztályos Európa-bajnokságra készül, aminek automatikus résztvevője, így idén és jövőre is csak barátságos meccseket játszik.