Miklós
5 °C
12 °C

Újra Luis Enrique a spanyol futballkapitány

2019.11.19. 09:30

Kedden fél egykor tart sajtótájékoztatót Luis Rubiales, a spanyol futballszövetség elnöke, amelyen bejelenti Luis Enrique visszatérését a válogatott kispadjára, állítják a spanyol újságok. A volt Barcelona-játékos és edző június elején köszönt le a posztról kislánya tragikus betegsége miatt, helyét másodedzője, Robert Moreno vette át mindössze egy Eb-selejtező után.

Moreno aztán simán kijuttatta a csapatot az Eb-re, kilenc meccsből hetet megnyert, kettőt ikszelt, veretlenül fogja visszaadni a stafétát Luis Enriquének. A barcelonai sajtó szerint marad a stábban, a madridiak ebben már nem annyira biztosak, ők úgy tudják, Moreno hétfő este, miután 5-0-ra megverték Romániát, elköszönt a játékosoktól. 

A bal szélen Luis Enrique, a jobb szélen Robert Moreno egy korábbi edzésen
A bal szélen Luis Enrique, a jobb szélen Robert Moreno egy korábbi edzésen

Moreno évek óta Enrique mellett dolgozott, de a kvázi hibátlan mérlegével fix, hogy lennének vezetőedzői ajánlatai. Korábban egyébként azt mondta, ha főnöke akarja vissza a posztot, rajta nem fog múlni, visszaadja azt.

A jövő júniusi Európa-bajnokságon így szinte biztosan az eredeti felállásában lesz kint Spanyolország, Luis Enriquét tavaly júliusban nevezték ki először.

UPDATE: A sajtótájékoztatón Rubiales bejelentette, hogy újra Luis Enrique a spanyol válogatott szövetségi kapitánya. Az újrakinevezése végül is tiszta sor, az elnök ismertette, hogy júniusban Morenóval úgy egyeztek meg, hogy ha Enrique vissza akar térni, akkor az eredeti edzőé az elsőbbség, megkapja a kispadot. Robert Moreno ezzel távozik a csapattól, nem megy vissza a stábba, sőt, ő azért annyira nem elégedett a helyzettel, és ügyvédei már felvették a kapcsolatot a szövetséggel. Rubiales bő másfél éve a szövetség elnöke, most váltott negyedszer kapitányt ez idő alatt.