Letartóztattak egy szurkolót a manchesteri derbin történt rasszista incidens miatt

2019.12.08. 13:30 Módosítva: 2019.12.08. 14:17

Letartóztatta a manchesteri rendőrség azt a Manchester City-drukkert, aki egy videó tanúsága szerint majmokat utánozva próbálta meg kizökkenteni a szombati manchesteri derbin a unitedes Fredet – írja a Sky News.

A meccsen a City szurkolói a rasszista gesztusok mellett dobálással is igyekeztek megzavarni a United játékosait, Fredet el is találták a meccs vége felé. Rajta kívül Jesse Lingardot pécézték ki maguknak, egyelőre azonban csak azt a szurkolót sikerült elkapni, akiről videó is készült a meccsen.

A 41 éves férfit jelenleg is fogva tartják, és rasszista indíttatású közrend elleni bűncselekménnyel gyanúsítják, egy Twitter-bejegyzés alapján pedig a munkahelyén is felfüggesztették a történtek miatt.. A Manchester City már a meccs után hivatalos közleményben jelezte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben, amibe a rendőrséget is bevonták, a férfit pedig a korábban lefektetett szabályok alapján minden bizonnyal élete végéig kitiltják majd a csapat meccseiről, de valószínűleg így is komoly büntetésre számíthatnak majd az incidens miatt.

Marcus Rashford, a United játékosa a Sky-nak egyébként azt mondta, hogy a meccs közben ő nem észlelte az incidenst, de úgy vélekedett, hogy ezen a téren még mindig sok a teendő. A rendőrség közleménye szerint a hatóságok a két csapattal közösen tovább dolgoznak majd az ügy felgöngyölítésén, és minden lehetséges szálat megvizsgálnak ezzel kapcsolatban.  • Hírek
  • Bankszámla