Bonifác
10 °C
16 °C

Egymillió forintos pénzbüntetést kapott a Ferencváros

2019.12.18. 15:01

 Nem lehetett unalmas a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának legutóbbi ülése, csak úgy repkedtek a büntetések.

  • A Puskás Akadémia játékosa Kamen Hadzsiev egy, a ferencvárosi Danilo Ihnatenko 3 bajnokira szóló eltiltást kapott. Utóbbit vélhetően azért büntették meg, mert a Puskás Akadémia elleni meccsen torkon vágta az ellenfél védőjét. 
  • A Honvéd vezetőedzőjét, Giuseppe Sanninót két meccsre tiltották el, miután az Újpest elleni bajnokin két sárga lappal kiállították, majd ezt követően a sajtónak kritizálta a bírókat. A Nemzeti Sport cikke szerint az edző azt mondta a meccs után, hogy nem érti, miért vele foglalkoznak a játékvezetők. Novemberben egyszer már eltiltották az olasz edzőt, úgy látszik, nem volt visszatartó ereje a büntetésnek. 
  • A Ferencváros sem úszta meg: a Diósgyőr elleni mérkőzésen történt  szurkolói rendzavarásokért (obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszköz használata) egymillió forintos pénzbüntetést kapott a klub. 
  • Ugyancsak szurkolói miatt büntették az Újpestet: a Paks és a Honvéd elleni idegenbeli bajnokikon történt balhé, utóbbit az újpesti szurkolók rasszista megnyilvánulásokkal zavarták meg. Mindezek miatt az Újpest 500 ezer forintos büntetést kapott. 
  • 250 ezer forintos pénzbüntetést kapott az NB II.-es Haladás, amiért nem fizette ki a csapat korábbi edzőjének, Supka Attilának a fizetését. Ha nem teljesíti kötelezettségét a nehéz helyzetben lévő klub, 10 hónapig nem igazolhat új játékost.
  • És még egyszer a Haladás: Híres Gábornak is tartozik a klub, ez 150 ezer forintos büntetést vont maga után, illetve ugyanúgy fennáll az igazolásoktól való eltiltás lehetősége.