Konrád
5 °C
17 °C

Japán futballmeccseket halaszt a koronavírus miatt

2020.02.25. 10:18

A Japán Labdarúgó Liga elhalasztott hét kupameccset a koronavírus-járvány terjedése miatt, és azt tervezi, hogy március közepéig az összes hazai futballmérkőzést elnapolja. A liga közlése szerint a szerdai mérkőzések halasztása része a vírus megállításáért tett intézkedéseknek. Japánban 870 esetet regisztráltak, négy halottja van a járványnak.

"A J League mindent elkövet azért, hogy megelőzze a fertőzést és megakadályozza a terjedését" - áll a szervezet közleményében. 

A járvány miatt az elmúlt hetekben, napokban számos sporteseményt elhalasztottak vagy más helyszínre tettek át Japánban. Az első és másodosztályú futballbajnokság ugyanakkor a terveknek megfelelően elrajtolt a hétvégén, néhány klub viszont arra kérte a szurkolókat, hogy szájmaszkban érkezzenek, továbbá fertőtlenítőszereket is osztogattak a stadionokban. 

A nyári, július 24-én kezdődő tokiói olimpiát illetően Kató Kacunobu egészségügyi, munkaügyi és népjóléti miniszter kedden úgy fogalmazott, még mindig túl korai lenne az esetleges halasztásról beszélni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a napokban arról tájékoztatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy egyelőre nem kell válságtervet készíteni a játékok törlésére vagy áthelyezésére.

A közép-kínai Vuhanból kiindult új típusú koronavírus-járványban a fertőzöttek száma Kínában 77 658 főre emelkedett, 2663-an életüket vesztették az ország szárazföldi részén, miközben a gyógyultak száma 27 ezer fölé emelkedett. (MTI/Index)