Hat olasz futballmeccs zárt kapus a koronavírus miatt

2020.02.25. 15:09

A koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendeznek hat mérkőzést, köztük a Juventus-Inter rangadót az olasz futballbajnokság hétvégi, 26. fordulójában. 

Vincenzo Spadafora sportminiszter közölte, hogy Lombardia, Veneto, Piemonte, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna és Liguria régiókban vasárnapig gyakorlatilag minden sportesemény elmarad, és bár bizonyos mérkőzések kivételt jelentenek, azokat is nézők nélkül kell megrendezni.

A Serie A-ban így szombaton az Udinese-Fiorentina, vasárnap az AC Milan-Genoa, a Parma-SPAL, a Sassuolo-Brescia és a Juventus-Inter, hétfőn a Sampdoria-Verona-meccset játsszák nézők nélkül. Jelen állás szerint nem lesz zárt kapus a Lazio-Bologna, a Napoli-Torino, a Cagliari-Roma és a Lecce-Atalanta. 

Az már korábban hivatalossá vált, hogy csütörtökön üresek lesznek a lelátók az Inter-Ludogorec-mérkőzésen, az Európa Liga nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharc visszavágóján. A járvány miatt múlt vasárnap az Atalanta-Sassuolo, a Verona-Cagliari, a Torino-Parma és az Inter-Sampdoria találkozó elmaradt, míg a harmadosztály teljes hétközi fordulóját törölték. 

Paolo Dal Pinto, a bajnokságot szervező Serie A elnöke javasolta a találkozók elhalasztása helyett a zárt kapus rendezést, mert a nyári Európa-bajnokság miatt az olasz bajnokságnak május 14-ig be kell fejeződnie. (MTI)  • Hírek
  • Csok