Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Hálálkodnak a fehérorosz szurkolóknak, amiért meccsekre járnak

2020-03-27T162150Z 1488317531 RC2GSF9CMV00 RTRMADP 3 HEALTH-CORO
2020.03.28. 16:44

A fehérorosz futballbajnokság azon kevesek egyike, ami még mindig nem állt le a koronavírus-járvány alatt, olyannyira nem, hogy még ezen a hétvégén is nézőkkel rendezik meg a mérkőzéseket. Annak ellenére, hogy a világon nagyjából már minden sporteseményt leállítottak vagy elhalasztottak, hogy gátolják a vírus terjedését. 

A Goal.com készített egy riportot a pénteki játéknap egyik meccse előtt, ebben látható, hogy kisebb megelőző intézkedéseket már tettek az országban, mert az érkező szurkolóknak hőmérős ellenőrzésen át kell esniük, mielőtt belépnek a stadionok területére. A bajnokikra kilátogatók drukkerek arról beszéltek a lapnak, hogy náluk még nincs járvány, vagy legalábbis ezt mondták nekik, de amúgy sem nagyon kell félni ettől az egésztől. A pénteken győzelmet arató Torpedo BelAZ edzője, Jurij Puntusz meg is köszönte a mérkőzésükre kilátogató szurkolóknak a jelenlétet, és bátornak nevezte őket.

Mindez nagyjából rímel arra, amit az országot 25 éve irányító Alekszandr Lukasenko elnök mondott a napokban, szerinte csak pszichózisról van szó, és semmi ok nincsen a pánikra. Az országban eddig 92 koronavírusos eset az, amiről beszámoltak a hatóságok. 

A környező országokban egyébként már szigorú korlátozó intézkedéseket hoztak, Oroszország például szombaton jelentette be, hogy lezárja a határait hétfőtől.

(via Goal.com, France 24, NSO)

(Borítókép: az FC Torpedo-BelAZ Zhodino vs FC Belshina Bobruisk meccs nézői március 27-én. Fotó: Vasily Fedosenko/Reuters)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!