Emma
5 °C
10 °C

Ronaldinho négycsillagos szállodában tölti a házi őrizetét

2020.04.16. 09:13

Egy asuncióni négycsillagos szállodában tölti házi őrizetét a korábbi brazil futballsztár, Ronaldinho és testvére, akiket március elején vettek őrizetbe Paraguayban és a múlt héten hagyhatták el a börtönt óvadék fejében, írja az MTI.

A 40 éves aranylabdás volt futballista és testvére, Roberto Assis a Palmaroga Hotelben bérel egy lakosztályt, amely 350 dollárba (körülbelül 113 ezer forintba) kerül éjszakánként, és hogy edzésben maradjanak, a vezetőség a rendelkezésükre bocsátotta a 15x30 méteres báltermet, itt tudnak a labdával gyakorolni. Látogatókat ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt nem fogadhatnak.

A szálloda menedzsere szerint Ronaldinhónak jót tesz az ott tartózkodás. Amikor egy hete megérkezett, nagyon stresszesnek tűnt, időközben azonban már ismét mosolygóssá vált.

A testvérpárt azért vették őrizetbe, mert a nevükre szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk. A brazil hatóságok 2018 végén bevonták Ronaldinho útlevelét, mert nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.

Ronaldinho egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol gyerekeknek szóló jótékonysági programon vett volna részt.

Múlt szerdán a volt játékos és testvére 1,6 millió dollár (515 millió forint) ellenében elhagyhatta a börtönt és házi őrizetbe került, de az országban kell maradniuk. Azt nem tudni, ki fizette ki az óvadékot, a brazil sajtó szerint a pénz egy európai számláról érkezett. Brazil lapinformációk szerint a védelem szeretné elérni a vádlottak felmentését,

ha azonban bűnösnek találják őket, akár öt év börtönt is kaphatnak.