11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Chiellini nagyra tartja az őt megharapó Suárezt

2020.05.22. 11:35

Giorgio Chielliniben, az olasz válogatott belső védőjében nem maradt rossz érzés Luis Suárez iránt, sőt, csodálja az uruguayi csatárt, aki a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon megharapta őt.

A Juventus csapatkapitánya önéletrajzi könyvében emlékezik meg a hat éve óriási visszhangot kiváltó esetről, mely után a nemzetközi szövetség négy hónapra és kilenc válogatott meccsre eltiltotta Suárezt, akit a meccsen nem büntettek.

„A rosszindulat benne van a játékban, én ezt nem nevezném törvénytelennek. Ha le akarod győzni az ellenfeled, okosnak kell lenned" – írta a hamarosan megjelenő könyvben a nyolcszoros olasz bajnok védő. - Csodálom a ravaszságát. Ha nem lenne az, csupán egy átlagos csatár volna."

Chiellini bővebben is megemlékezik az ominózus, sorsdöntő csoportmeccsről, melyen ő a másik uruguayi sztárcsatárt, Edinson Cavanit őrizte főként, és az eset előtt is így volt, amikor jött Suárez.

„Egyszer csak észrevettem, hogy valaki a vállamba harapott. Csak úgy megtörtént. Ilyen volt az ő stratégiája a közelharcnál, és ha őszinte akarok lenni, az enyém is ilyen. Hasonlítunk egymásra, és én szeretek ilyen típusú csatárok ellen játszani."

A második félidőben történt esetnél 0-0 volt az állás, Suárezt nem büntették, sőt, ezután nem sokkal az uruguayiak megszerezték a győztes gólt, amivel továbbjutottak a csoportból, Olaszország pedig kiesett.

Chiellini könyvéből korábban azt idézte fel egy interjúban, hogy mennyire gyűlölte az Internazionalét, és hogy milyen problémái voltak Mario Ballottelivel és Felipe Melóval.  • Hírek
  • Bankszámla