Szijjártó és Dzsudzsák együtt szurkolt, a szabályok ellenére maszk nélkül

2020.05.27. 15:35

A keddi Honvéd–MTK Magyar Kupa-elődöntő zárt kapus mérkőzés volt, csak néhányan nézhették meg a meccset a Puskás Arénában. A kevesek között volt Szijjártó Péter külügyminiszter és Dzsudzsák Balázs válogatott futballista. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabályzata alapján mindkettőjüknek maszkot kellett volna viselnie, szúrta ki a 444.hu.

101816267 170396557786236 3182251478467215360 n
Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

Hogy a meccsen jártak, az Szijjártó Facebook-bejegyzéséből derült ki. A koronavírus-járvány miatt a futballmeccseken csak minimális létszámban lehetnek jelen a csapatok képviselői és nézők is. „A nézőtéri zónába a média munkatársai, stadionüzemeltetők, nélkülözhetetlen kiszolgáló személyzet, valamint a klubvezetők és szponzorok képviselői léphetnek be” – írta az MLSZ.

Szijjártó valószínűleg a Honvéd révén juthatott be a meccsre, mert egyebek mellett a klub ügyvezetőjével, Kun Gáborral még együtt futsaloztak Dunakeszin. Dzsudzsák pedig Szijjártó barátjaként – nemrég a diplomata-útlevéllel rendelkező futballistát a külügy hozatta haza az Egyesült Arab Emírségekből – ment ki az elődöntőre. 

A közzétett fotó alapján sem Szijjártón, sem Dzsudzsákon nem volt maszk, holott az MLSZ úgy rendelkezik, hogy a stadionok protokollzónájában is kötelező az általános járványügyi szabályok betartása, így az egészségügyi maszk viselése is. 

Dzsudzsák nem először szegi meg az egészségügyi szabályokat, korábban a számára előírt 14 napos házi karantént sem töltötte ki, a külügyminiszter pedig nagyon kevés kivételtől eltekintve nem hajlandó maszkot viselni.  • Hírek
  • Személyi kölcsön