Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Természetellenes szögben állt az Arsenal-kapus térde

2020.06.20. 18:05

Súlyos sérülést szenvedett szombaton, a Brighton & Hove Albion elleni mérkőzésen az Arsenal kapusa, Bernd Leno, akit már az első félidőben le is kellett cserélni emiatt.

Leno a 36. perc legelején mozdult ki a kapujából a tizenhatos sarkáig egy túl hosszú indításra, ám miközben felugrott a levegőbe a labdáért, ütközött vele a labdára esélytelenül mozduló Neal Maupay, aki az ütközéssel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Leno a landoláskor térdsérülést szenvedett.

A láthatóan nagy fájdalmakkal küzdő német kapust öt perc ápolás után, hordágyban vitték le a pályáról – eközben hevesen gesztikulálva elmondta a véleményét a sérülést okozó Maupaynak, mit is gondol arról, hogy nekiugrott a levegőben. Leno helyére az argentin Damián Emiliano Martínez állt be.

Az állás ekkor 0-0 volt, a második félidőben viszont három gól is esett. Előbb az Arsenal szerzett vezetést Nicolas Pépé találatával, majd előbb Lewis Dunk egyenlített, aztán pedig a Leno sérülésében közrejátszó Maupay fordított a 95. percben, megszerezve a győzelmet a Brightonnak. Az Arsenal ezzel még nem nyert idegenben bajnokit a vezetőedző Mikel Arteta kinevezése óta, 6 meccsen 4 döntetlen és 2 vereség a mérlegük.

A szombati korábbi meccsen a Watford 1-1-es döntetlent játszott a Leicester City ellen, a vendégek a 90. percben szereztek vezetést, az egyenlítés pedig a 93. percben jött, nem is akármilyen találatból: Craig Dawson egy szöglet után ollózásból volt eredményes.

Premier League, 30. forduló, szombati eredmények

  • Watford–Leicester City 1–1
  • Brighton & Hove Albion–Arsenal 2–1
  • West Ham United–Wolverhampton Wanderers 0–2
  • AFC Bournemouth–Crystal Palace 0-2