16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

BL-sorsolás: egy ágra került a Barcelona, a Real és a Bayern

2020.07.10. 12:33

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) péntek kora délután kisorsolta svájci székházában, hogy a Bajnokok Ligája jelenleg még versenyben lévő csapatai hogyan folytatják a sorozatot. A klubokat a kétszeres BL-győztes (Juventus és Dortmund) Paulo Sousa rendezte párba. 

A sorozat márciusban szakadt félbe a terjedő koronavírus-járvány miatt, négy csapat, az Atalanta, az Atlético Madrid, a Lipcse és a PSG már bejutott a legjobb nyolc közé.

Négy párharcban a nyolcaddöntői visszavágói még hátravannak: Juventus–Lyon (0-1), Bayern München–Chelsea (3-0), Manchester City–Real Madrid (2-1), Barcelona–Napoli (1-1) Zárójelben az első meccs eredménye, a visszavágókat augusztus 7–8-án rendezik. Az UEFA arról már döntött, hogy az elöl lévő csapatok hazai pályán, de zárt kapuk mögött játszhatnak.

Negyeddöntők:

 • Manchester City–Real Madrid – Juventus–Lyon
 • Lipcse–Atlético
 • Barcelona–Napoli – Bayern München–Chelsea
 • Atalanta–PSG

Elődöntők:

 • Az első párharc győztese és a harmadik párharc győztese
 • A második és a negyedik párharc győztese

A magyar érdekeltségű csapatok azonos ágra kerültek, hiszen a Lipcse kapuját Gulácsi Péter védi, és Willi Orbánt is bevethetik a védelem tengelyében. A PSG másodedzője Lőw Zsolt, akit a Lipcsétől igazoltak át a franciák Thomas Tuchel segítőjének.

A negyeddöntőket már Lisszabonban rendezik – a Benfica és a Sporting stadionjaiban –, egy meccsen hirdetnek győztest, az elődöntőt, és a finálét is a portugál fővárosban tartják. Eredetileg Isztambul lett volna a helyszín május végén, de lemondták a rendezést, pontosabban 2021-re tolták a törökországi döntőt.

Az Európa Liga zárószakaszát semleges helyszínen, Németország négy városában (Köln, Düsseldorf, Duisburg, Gelsenkirchen) bonyolítják le augusztus 10. és 21. között. A csapatok innen folytatják, a döntő Kölnben lesz. 

Negyeddöntő:

 1. VfL Wolfsburg (német)/Sahtar Donyeck (ukrán) /az első mérkőzés eredménye, az elöl álló csapat játszott otthon: 1-2/ – Eintracht Frankfurt (német)/FC Basel (svájci) /0-3/
 2. LASK Linz (osztrák)/Manchester United (angol) /0-5/ – Basaksehir (török)/FC Köbenhavn (dán) /1-0/
 3. Internazionale (olasz)/Getafe (spanyol) – Glasgow Rangers (skót)/Bayer Leverkusen (német) /1-3/
 4. Olimpiakosz (görög)/Wolverhampton Wanderers (angol) /1-1/ – Sevilla (spanyol)/AS Roma (olasz)


Elődöntő:

 • 4. negyeddöntő győztese-2. negyeddöntő győztese
 • 3. negyeddöntő győztese-1. negyeddöntő győztese


 • Hírek
 • Hírek